Răzvan Lucescu, noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti: "Am negociat un minut şi 20 de secunde preluarea"

Tehnicianul Răzvan Lucescu a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti, el semnând un contract până în vara anului 2015, informează site-ul oficial al prahovenilor.

219 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu, noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti: "Am negociat un minut şi 20 de secunde preluarea"

Razvan Lucescu (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a negociat timp de un minut şi 20 de secunde cu finanţatorul Dan Capră pentru preluarea conducerii tehnice a grupării prahovene.

"Am negociat un minut şi 20 de secunde. Am venit cu mare încredere şi sper să facem lucruri bune. Pentru mine lucrurile se simplifică atunci când joci în faţa unui asemenea public. Nu am venit cu gândul de a pleca imediat. Vom vedea ce vom reuşi până la finalul sezonului, apoi ne vom aşeza la masă", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a afirmat că, deşi a semnat un contract pe 15 luni cu Petrolul, în vară va decide dacă va continua la gruparea prahoveană. "Munca depusă aici de Cosmin Contra a fost una excepţională. Petrolul Ploieşti a realizat lucruri fantastice în ultimii trei ani. Sunt fericit că lumea s-a gândit la mine la aceste 12 etape plus meciurile din Cupa României. Aş vrea să ne gândim la un total de 15 meciuri. Nu vor fi meciuri simple, va trebui să ne concentrăm şi să ne gândim că fiecare va fi câte o finală pentru noi. Ca să fiu sincer, nu voiam să revin în fotbal până la vară", a completat Lucescu.

Tehnicianul a precizat că prin acceptarea ofertei de la Petrolul şi-a încălcat principiul de a nu prelua o echipă în mijlocul sezonului. "Cosmin m-a sunat duminică, spunându-mi că se află într-o situaţie delicată, că a primit o ofertă pe care nu o poate refuza şi m-a întrebat dacă sunt de acord să continui munca începută de el. În fapt, a fost o stare emoţională şi o dorinţă de a ajuta. Nu am fost pus în situaţia de a lua locul unui antrenor dat afară, iar pentru asta mi-am încălcat puţin principiul de a nu prelua o echipă la mijlocul sezonului. Ştiu că există jucători valoroşi şi entuziaşti, dar ei vor trebui să se adapteze unui nou stil de muncă. Valoarea jucătorilor este ridicată şi cred că lucrul acesta mă va ajuta", a subliniat Lucescu, care a precizat că va veni doar cu preparatorul fizic Diego Longo.

Finanţatorul grupării prahovene, Dan Capră, a explicat că numirea lui Răzvan Lucescu a fost luată în urma unei discuţii cu fostul tehnician Cosmin Contra. "Hotărârea de a-l contacta pe Răzvan Lucescu a fost luată în urma unei convorbiri cu Cosmin Contra. Înţelegerea este pe durata unui an şi trei luni, dar are opţiunea ca la finalul sezonului, după aceste trei luni, să se aşeze la masă şi să decidă dacă vom continua sau nu. Îi urez bun venit lui Răzvan Lucescu, multă baftă, iar la final să ne bucurăm împreună pentru un rezultat notabil al Petrolului. Schimbarea antrenorului nu a necesitat eforturi financiare suplimentare, nu se impune o clauză în contract pentru antrenori de a pleca aici. Suntem bucuroşi că Petrolul a devenit o rampă de lansare şi trebuie să fim mândri de asta. Contractul este confidenţial, dar include şi o primă pentru performanţă", a mai spus Capră.

În vârstă de 45 de ani, Răzvan Lucescu revine în fotbalul românesc după ce ultima dată a antrenat pe El-Jaish, în Qatar, FC Petrolul fiind a treia formaţie din Liga I pe care o pregăteşte, după FC Braşov şi Rapid Bucureşti, la ambele având câte două mandate.

Răzvan Lucescu are în palmares două Cupe ale României, câştigate cu Rapid (2006 şi 2007), şi un sfert de finală în Cupa UEFA, tot pe vremea când se găsea la conducerea giuleştenilor.

Lucescu va face cunoştinţă, miercuri, cu noii săi elevi şi va conduce primul antrenament.

Cosmin Contra şi-a reziliat, luni, contractul cu Petrolul Ploieşti şi a semnat un contract pe doi ani şi trei luni cu Getafe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici