Răzvan Lucescu: Rapid joacă în meciul cu Hapoel pentru orgoliu şi palmares

Antrenorul formaţiei Rapid, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nemaiavând şanse de calificare în şaisprezecimile Ligii Europa, echipa sa va juca pentru orgoliu şi palmares în meciul de pe teren propriu cu Hapoel Tel-Aviv.

182 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Rapid joacă în meciul cu Hapoel pentru orgoliu şi palmares

Răzvan Lucescu: Rapid joacă în meciul cu Hapoel pentru orgoliu şi palmares (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Întâlnim un adversar care ar fi putut să se bată pentru obţinerea calificării. Din păcate, nici noi şi nici ei nu mai avem şanse de a merge mai departe. Hapoel Tel-Aviv are o echipă puternică, cu jucători foarte rapizi care pot dezechilibra uşor adversarii. O dovadă este şi faptul că au condus cu 3-1 la Eindhoven. Marea lor problemă este că în unele momente devin indisciplinaţi tactic. Este un meci de orgoliu, de palmares, un meci de puncte pentru anul viitor", a spus tehnicianul.

Răzvan Lucescu recunoaşte că echipa sa nu este încă echilibrată şi că a pierdut şansele de calificare din cauza greşelilor pe care le-a făcut în unele partide. Cu toate acestea, el susţine că pentru Rapid aceasta este cea mai bună "toamnă din ultimii 5-6 ani". "Noi am pierdut această posibilitate din cauza noastră, dar în fotbal nu întotdeauna echipa mai bună are succes. Am avut o mare şansă, am crezut că vom obţine calificarea după victoria de la Tel-Aviv, dar încă nu suntem o echipă echilibrată. Alternăm meciurile bune cu cele mai puţin bune sau în timpul unui joc momentele bune cu cele slabe. Asta se întâmplă şi pentru că suntem o echipă nouă, am început o construţie în vară. Important este însă să învăţăm din aceste lucruri şi să mergem mai departe. Pentru Rapid această toamnă este cea mai bună din ultimii 5-6 ani. Avem şanse la titlu, suntem încă în cursa pentru câştigarea Cupei şi am revenit după mult timp în grupele Ligii Europa. Toate acestea trebuie să ne dea încredere", a menţionat Lucescu.

Faptul că a jucat din trei în trei zile în cele trei competiţii a fost una din cauzele înfrângerii suferite în campionat în partida cu Pandurii Târgu Jiu, este de părere Lucescu. "Faptul că am jucat din trei în trei zile a contat. S-a acumulat o stare de tensiune ţinând cont că jucătorii au avut presiunea aceasta de a nu avea voie să greşească în niciun meci. Au fost şi meciuri tensionate, cum au fost cele cu Dinamo şi Steaua, cu scandaluri, cu accidentări şi suspendări, dar o echipă creşte din astfel de experienţe. Trebuie să depăşim anumite limite pentru a ne îndeplini obiectivele", a explicat antrenorul.

Pentru partida cu Hapoel Tel-Aviv, Răzvan Lucescu nu va putea conta pe Rui Duarte, Teixeira, Glauber, Herea (toţi accidentaţi) şi Alexa (suspendat).

Echipa Rapid întâlneşte, miercuri, de la ora 22.05, pe Arena Naţională, formaţia Hapoel Tel-Aviv, într-o partidă din cadrul etapei a V-a a grupei C a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici