Răzvan Lucescu: Situaţia fotbalului românesc în Europa începe să se complice

Antrenorul echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, joi, că situaţia echipelor româneşti în Europa începe să se complice după ultimele meciuri din cupele europene şi crede că cea mai mare vină pentru pierderea cu uşurinţă a punctelor din coeficientul UEFA o au formaţiile din Cupa UEFA.

11 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Situaţia fotbalului românesc în Europa începe să se complice

Răzvan Lucescu: Situaţia fotbalului românesc în Europa începe să se complice (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce pot spune? Am văzut ce a văzut toată lumea, o Steaua care a jucat prost, fără agresivitate, mult sub aşteptări şi o echipă a CFR-ului care a făcut un joc bun, cu mult entuziasm, fără să ţină cont de numele adversarei pe care o avea în faţă. Cu toate acestea, dintre cele două echipe, cea care mai are şanse de a merge mai departe este Steaua şi nu CFR-ul. Este păcat că s-au aruncat prea uşor punctele făcute cu mult efort şi că în acest moment situaţia noastră în Europa începe să se complice, iar vinovate sunt toate echipele care au fost eliminate prea simplu din Cupa UEFA. Vom ajunge probabil iar să ne prezentăm cu doar trei echipe la startul competiţiior europene, iar asta chiar mă doare. Sunt antrenor şi cu toţii o să avem de pierdut din asta, pentru că toţi ne dorim un drum mai uşor până la a juca în cupele europene", a spus Răzvan Lucescu.

Tehnicianul braşovean crede că Steaua are şanse să învingă Fiorentina şi să se califice în 16-imile Cupei UEFA. "Nu e deloc imposibil să baţi Fiorentina. Chiar dacă CFR-ul a fost clar echipa care a lăsat o impresie mai bună în cupele europene, Steaua a arătat că în meciuri decisive are forţă şi se poate concentra la maxim. Un antrenor nu poate schimba în două săptămâni jocul unei echipe, dar poate să schimbe atitudinea, poate crea acea forţă a grupului de care e nevoie în meciuri decisive", a mai spus Răzvan Lucescu.

Echipa CFR Cluj a pierdut, miercuri, scor 1-3, meciul disputat pe teren propriu în compania formaţiei AS Roma, în etapa a V-a a grupei A a Ligii Campionilor, şi a fost eliminată din cupele europene. CFR Cluj nu mai are şanse de calificare nici măcar în 16-imile Cupei UEFA, urmând să încheie grupa pe locul 4 indiferent de rezultatele ultimei etape.

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, scor 0-3, meciul disputat, marţi, în deplasare, în etapa a V-a a grupei F a Ligii Campionilor, în compania formaţiei Bayern Munchen. Eliminată din Liga Campionilor, Steaua mai are şansa calificării de pe locul trei în 16-imile Cupei UEFA, dacă învinge pe Fiorentina în ultima etapă a grupei F.

Formaţiile din România care au participat în Cupa UEFA, Dinamo, Rapid, FC Vaslui, FC Timişoara şi Unirea Urziceni, au fost eliminate în primul tur al competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici