Reacţia lui Djokovic, după ce Maria Sharapova şi-a anunţat retragerea: Brandul depăşeşte performanţele în tenis

  • Maria Sharapova a anunţat ieri că se retrage din tenis.
  • Rusoaica are în palmares cinci titluri de Mare Şlem.
  • Novak Djokovic a avut cuvinte de laudă la adresa Mariei Sharapova.
2715 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Djokovic, după ce Maria Sharapova şi-a anunţat retragerea: Brandul depăşeşte performanţele în tenis

Sursa: Profimedia Images

Sârbul a declarat că Sharapova va însemna întotdeauna ceva pentru tenisul mondial, datorită performanţelor sale, dar şi pentru capacitatea sa de a trece peste obstacolele întâmpinate.

„Impactul ei în acest sport, nu doar în tenisul feminin, ci şi în cel masculin, este uriaş. Încă este uriaş. Va continua să fie prezent, pentru că eu cred că brandul său depăşeşte performanţele sale în tenis. Pentru cineva care a câştigat cinci titluri de Mare Şlem şi a fost numărul 1 mondial, o legendă a sportului, nu este deloc uşor să o iei de la capăt de fiecare dată. Ea a făcut acest lucru de foarte multe ori în ultimii cinci ani”, a spus Novak Djokovic, potrivit Essential Sports.

În afara de faptul că este una dintre cele mai talentate jucătoare din lume, Sharapova s-a implicat şi în fundaţii caritabile.

Sharapova a început să joace tenis de la vârsta de patru ani. A devenit jucătoare profesionistă în 2001, iar în 2005 a urcat pe primul loc mondial.

Rusoaica şi-a trecut în palmares cinci titluri de Mare Şlem, pe toate suprafeţele: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004) şi US Open (2006).

Cariera rusoaicei a fost umbrită de suspendarea pentru dopaj acordată de Federaţia Internaţională de Tenis, în 2016. Şarapova a fost testată pozitiv cu meldonium şi nu a putut juca timp de 15 luni. În 2017, sportiva a revenit în circuit, însă nu s-a mai putut ridica la nivelul anterior din cauza mai multor accidentări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici