Reacţia Simonei Halep, după calificarea în semifinale la Australian Open: Cu Kerber va fi un meci diferit, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren/ Mâine va fi o zi grea, dar şi frumoasă. Cred în mine

Simona Halep s-a calificat, miercuri dimineaţă, în prima semifinală a carierei pe cimentul de la Australian Open, la capătul unei prestaţii la superlativ. Liderul mondial i-a cedat doar cinci game-uri Karolinei Pliskova (6-3, 6-2), apoi a explicat reţeta serviciului.

5444 afișări
Imaginea articolului Reacţia Simonei Halep, după calificarea în semifinale la Australian Open: Cu Kerber va fi un meci diferit, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren/ Mâine va fi o zi grea, dar şi frumoasă. Cred în mine

Reacţia Simonei Halep, după ce s-a calificat la Australian Open: Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine

Conştientă că startul de meci nu a fost cel pe care-l dorea, iar cehoaica a luat un avantaj de trei game-uri, Simona a dezvăluit că principalul avantaj a fost în capacitatea de a citi serviciul Karolinei, iar, de acolo, lucrurile au devenit simple.

"E o bucurie să mă aflu în semifinale, am fost doar la juniori, în 2008. E un sentiment plăcut, mă bucur să joc pe această arenă minunată, vă mulţumesc mult! Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am ştiut că trebuie să dau un restart, să nu mai ratez mingi şi am reuşit să servesc bine şi să deschid terenul. Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt foarte puternică la retur, antrenez asta şi e foarte important pentru mine să fac adversarul să aibă dubii în game-urile de serviciu. I-am citit de multe ori serviciul, m-am bucurat că am reuşit să o împing în spatele terenul. E un secret cum i-am citit serviciul, voi păstra asta pentru mine, pentru că data viitoare va şti.", a spus Simona Halep.

Cât despre confruntarea din semifinale, cu Angelique Kerber, fost lider mondial, Simona ştie că nu va fi foarte asemănătoare cu meciul de az.

"Cu Kerber va fi un meci diferit, pentru că se deplasează bine, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren. Trebuie să fiu calmă, să alerg mult şi să încerc să închid punctele cât mai repede. Nu vreau să mă gândesc neapărat la rezultat. Darren mă ajută să mă relaxez în timpul şi înaintea meciurilor. Îi mulţumesc pentru asta", a mai declarat Halep.

Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Melbourne Simona Halep va încasa un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni(aproximativ 573 000 de euro) şi va primi 780 de puncte în clasamentul WTA.

Simona Halep, liderul mondial, s-a arătat încrezătoare înaintea semifinalei cu Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, şi a dezvăluit că se va antrena cu o jucătoare stângace pentru a pregăti cât mai bine meciul cu germanca.

Halep o va întâlni pe Kerber joi dimineaţă, după ora 07:00. "Nu mi-e teamă, dar ştiu că va fi un meci greu. E meci de uzură, meci în care o să consum mult. Nu o să fie uşor, pentru că mingile ei nu sar foarte bine. Probabil că o să joc cu o stângace la antrenament, oricum nu mă antrenez mult. 10-15 minute nu înseamnă mult, dar e important să simt un pic efectul invers", a spus Halep, într-o discuţie avută cu jurnaliştii, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 6 WTA, scor 6-3, 6-2, în sferturi de finală.

Halep şi Kerber s-au mai întâlnit de opt ori până acum, iar scorul confruntărilor directe este 4-4. Ultimul meci dintre cele două s-a disputat în 2016, tot pe hard, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore. Jucătoarea germană s-a impus, la acea vreme, cu scorul de 6-4, 6-2. De această dată, constănţeanca ştie ce are de făcut.

"Nu am mai jucat cu ea de atunci. Deci e mult timp de atunci, tot timpul am ştiut că e o jucătoare periculoasă, fiind stângace şi jucând aşa unghiuri scurte. E dificilă, loveşte mingea destul de drept, aleargă bine, e o jucătoare destul de completă. Va trebui să fiu solidă pe retur, pentru că acolo am o şansă, să servesc destul de bine şi să joc stilul meu. Nu o să fac nimic special, o să iau meciul ca pe o provocare mare şi ca pe ceva foarte greu. O să fiu pregătită să joc cât se poate. Vom vedea cum o să fie meciul, cum o să se termine. Eu am stilul meu şi cred în mine", a mai afirmat Halep.

Calificată, în premieră, în semifinale la Melbourne, jucătoarea în vârstă de 26 de ani nu se mulţumeşte doar cu atât. "Mă bucur de moment, mă bucur foarte mult de ceea ce am putut să fac aici, cu toate problemele pe care le-am avut la începutul turneului. Sunt bucuroasă, dar simt că nu s-a terminat şi trebuie să rămân destul de concentrată. Mâine va fi o zi grea, dar cu siguranţă va fi şi frumoasă, indiferent de rezultat", a concluzionat numărul unu mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici