Reacţie dură după ce un fan al lui Nantes a murit. A fost lansată ideea unei interdicţii de călătorie pentru suporteri în cazul meciurilor din deplasare

Ministrul francez al Sportului a cerut luni "un răspuns global şi extraordinar de hotărât" la violenţele din fotbal, după moartea unui suporter al echipei Nantes în weekend.

232 afișări
Imaginea articolului Reacţie dură după ce un fan al lui Nantes a murit. A fost lansată ideea unei interdicţii de călătorie pentru suporteri în cazul meciurilor din deplasare

Într-o intervenţie la postul de radio France Inter, Amelie Oudea-Castera a declarat că împiedicarea fanilor de a călători la meciurile din deplasare ar putea constitui o parte a soluţiei atunci când meciurile prezintă un risc ridicat de violenţă.

"Deocamdată trebuie să ne concentrăm pe deplasările fanilor", a spus ea. "Este esenţial să ne întoarcem acum la o situaţie mai puţin violentă... avem nevoie de un răspuns global şi extraordinar de hotărât."

Suporterul lui Nantes a fost ucis sâmbătă, în urma unei bătăi între fani care a avut loc înainte de victoria clubului cu 1-0 în faţa lui Nice, în cea mai recentă izbucnire de violenţă care a marcat fotbalul francez în acest sezon. Parchetul a lansat o anchetă pentru omor voluntar.

O interdicţie generală de călătorie ar ajuta autorităţile să controleze mulţimile cu mai multă eficienţă, însă o astfel de decizie ar fi probabil contestată de grupurile de ultraşi, care susţin că decizia ar încălca dreptul lor fundamental de a se deplasa liber.

"Pur şi simplu nu este posibil ca forţele de poliţie să fie atât de suprasolicitate, ca proprietatea privată să fie distrusă, ca autobuzele să fie atacate cu pietre şi oamenii să fie răniţi", a declarat Oudea-Castera. "Şi acum, un deces. Este suficient".

Tot mai multe incidente grave în campionatul Franţei

În octombrie, la Montpellier, un meci a fost oprit după ce fanii au aruncat din tribune artificii care au aterizat lângă portarul lui Clermont, Mory Diaw. Jucătorul senegalez a trebuit să fie scos pe targă, dar nu a fost rănit grav.

Câteva săptămâni mai târziu, la Marsilia, autocarul care îi transporta pe jucătorii lui Lyon a fost atacat cu pietre de fani în faţa stadionului Velodrome. Antrenorul de atunci al lui Lyon, Fabio Grosso, a fost rănit. Suporterii au fost şi ei luaţi în vizor, cinci poliţişti au fost răniţi şi nouă persoane au fost plasate în arest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici