Reacţiile antrenorilor echipelor Barcelona şi Napoli, despre duelul din optimile Ligii Campionilor

Napoli şi FC Barcelona se vor întâlni în optimile Ligii Campionilor. Luni, 16 decembrie, la Nyon (Elveţia) au avut loc tragerile la sorţi, iar campioana Spaniei o va întâlni pe vicecampioana Italiei în lupta pentru sferturile de finală ale celei mai tari competiţii dintre cluburi din Europa.

342 afișări
Imaginea articolului Reacţiile antrenorilor echipelor Barcelona şi Napoli, despre duelul din optimile Ligii Campionilor

Reacţiile antrenorilor echipelor Barcelona şi Napoli, despre duelul din optimile Ligii Campionilor

Potrivit sport.es, meciul tur se va disputa la 25 februarie, la Napoli, în timp ce partida retur va avea loc pe Camp Nou, acasă la Barcelona, la 18 martie. Între cele două întâlniri, gruparea blaugrana va avea meci greu, al doilea El Clasico al sezonului, pe Santiago Bernabeu, la 1 martie, în timp ce Napoli va disputa tot la 1 martie un meci din campionat, contra formaţiei Torino.

Imediat după tragerile la sorţi, antrenorul Barcelonei a oferit o primă reacţie.

"Napoli este o echipă periculoasă. Se poate observa că acum nu trece prin cel mai bun moment, a suferit şi o schimbare de antrenor şi uşor, uşor se va adapta. Vom vedea cum vor fi şi cum vom ajunge toţi în luna februarie, dar, fără îndoială, trebuie să pregătim foarte bine meciurile din optimi", a spus Ernesto Valverde, conform sursei citate.

În plus, tehnicianul catalanilor a vorbit şi despre atmosfera pe care o vor găsi pe stadionul San Paolo din Napoli, un oraş care respiră fotbal în toate colţurile: "Va fi o atmosferă încărcată, cu un stadion mare, o arenă unde suporterii stau foarte aproape de terenul de joc. Dar nu este nicio problemă. Suntem obişnuiţi să jucăm sub astfel de presiune şi va fi frumos să trăim tot ceea ce se va întâmpla la Napoli".

De cealaltă parte, noul antrenor al napoletanilor, Gennaro Gattuso, care a debutat cu un eşec pe banca vicecampioanei, a declarat că "suntem două echipe cu istorie mare, importante şi trebuie să pregătim foarte bine dubla".

Barcelona şi Napoli nu s-au întâlnit, până acum, în nicio competiţie oficială. Cele două formaţii au jucat însă cinci meciuri în alte competiţii amicale. Cele mai recente partide au fost în vara anului 2019, în America, atunci când Barcelona a câştigat cu 2-1 în Miami şi cu 4-0 în Michigan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici