Real Madrid l-a transferat pe David Alaba de la Bayern Munchen

  • Alaba a devenit jucătorul cu cele mai multe apariţii în tricoul bavarezilor.
  • Alaba a fost numit de trei ori în echipa anului alcătuită de UEFA.
187 afișări
Imaginea articolului Real Madrid l-a transferat pe David Alaba de la Bayern Munchen

Foto: Profimedia

Clubul spaniol Real Madrid a anunţat vineri seara, pe site-ul clubului, că jucătorul austriac David Alaba este noul jucător al echipei. Alaba vine de la Bayern Munchen, unde a devenit jucătorul cu cele mai multe apariţii în tricoul bavarezilor.

Davi Alaba (28 de ani), a fost numit de trei ori în echipa anului alcătuită de UEFA, şi ajunge la Real Madrid, după ce a câştigat 28 de trofee cu Bayern München, inclusiv de două ori Liga Campionilor, de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor, două Supercupe europene şi 10 titluri în Bundesliga.

Austriacul are 431 de apariţii în tricoul lui Bayern München, ceea ce îl face jucătorul străin cu cele mai multe jocuri din istoria clubului. De asemenea, Alaba a fost desemnat de trei ori în echipa UEFA a anului (2013, 2014 şi 2015) şi a fost ales de şapte ori jucătorul austriac al anului (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 şi 2020), urmând să joace la Campionatul European pentru ţara sa.

Noul jucător al madrilenilor este descris ca „un fundaş versatil, care se simte confortabil în postura de fundaş central sau fundaş stâng, dar poate juca şi la mijlocul terenului.”

Alaba a ajuns la Bayern în vara anului 2008, de la Austria Vienna, debutând la vârsta de 17 ani. Înainte de a câştiga un loc în prima echipă, a jucat şi la Hoffenheim, în sezonul 2010/11.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici