Real Madrid opreşte invincibilitatea Barcelonei în al 250-lea El Clasico

Real Madrid a învins Barcelona în cel de-al 250-lea El Clasico din istorie, devenind lider în La Liga şi provocând prima înfrângere în campionat a rivalilor săi catalani în acest sezon.

1112 afișări
Imaginea articolului Real Madrid opreşte invincibilitatea Barcelonei în al 250-lea El Clasico

FOTO Twitter

Înfrângerea catalanilor e o nouă lovitură pentru Barca şi managerul Xavi Hernandez, după ce aceştia sunt în pragul eliminării din Liga Campionilor în urma remizei cu Inter Milano de la mijlocul săptămânii.

Real se află acum în fruntea clasamentului cu 25 de puncte, cu trei în faţa Barcei.

Barca nu a avut replică la ritmul metronomic al lui Vinicius şi la pasele precise ale lui Toni Kroos pentru Real, ambii fiind artizanii mai multor ocazii, inclusiv a primelor două goluri.

Cei doi au combinat la deschiderea scorului de către Benzema, atacantul francez finalizând în poarta goală, după ce portarul Marc-Andre ter Stegen a respins în minutul 12 şutul de la mică distanţă a lui Vinicius.

Cu zece minute înainte de pauză, Vinicius a profitat de o greşeală a fundaşului Eric Garcia pentru a-l pune în valoare pe Valverde care, nemarcat la marginea careului, a trimis pe lângă portar.

În afară de două şuturi ale lui Frenkie de Jong şi Raphinha, Real nu a fost aproape deloc ameninţată de adversarii săi, până în ultimele minute, când înlocuitorul Ferran Torres a redus din diferenţă cu un şut din apropiere, în poarta goală, după o deviere a lui Robert Lewandowski.

Rodrygo, intrat cu 5 minute înainte de final, a asigurat cele 3 puncte, transformând un penalty în minutele suplimentare de joc, după ce tot el a fost faultat în interiorul suprafeţei de pedeapsă de Garcia.

„Suntem încântaţi nu doar pentru victorie, ci şi pentru modul în care am jucat, a fost o după-amiază extraordinară pe un stadion plin, cu fanii noştri creând o atmosferă fantastică", a declarat Modric pentru DAZN.

„Ştiam că va veni un moment al meciului în care va trebui să suferim, pentru că ei manevrează bine mingea şi atunci trebuie să ne apărăm puternic şi să suferim şi am făcut-o. Am reuşit.

Apoi am fost foarte puternici în faţă şi suntem foarte mulţumiţi de meci. Am făcut un meci mare astăzi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici