Real Madrid se coalizează cu FC Barcelona împotriva deciziei La Liga

La nici o oră după FC Barcelona anunţa că nu va participa la Adunarea Generală Extraordinară convocată de La Liga, la Dubai, săptămâna viitoare, pe 7 decembrie, rivalii de Real Madrid au anunţat şi ei că boicotează convocarea comunicată de forul spaniol pe 25 noiembrie.

821 afișări
Imaginea articolului Real Madrid se coalizează cu FC Barcelona împotriva deciziei La Liga

Convocarea Adunării Generale Extraordinare în Emiratele Arabe Unite are scopul de a aborda mai multe modificări importante ale statutului şi regulamentelor interne ale LaLiga, care a comunicat că, în scopul de a permite participarea la reuniune, va pune la dispoziţia reprezentanţilor cluburilor şi a însoţitorilor acestora transport şi cazare corespunzătoare.

„Considerăm că reuniunea este ilegală, având în vedere că cluburile sunt chemate să participe la reuniune la o distanţă de peste 5.000 km de sediul LaLiga.”, spun cei de la Real Madrid, în deschiderea comunicatului, considerând că „este complet nejustificat să se abordeze într-o manieră atât de improvizată şi urgentă, în absenţa unei discuţii adecvate şi a unei analize atente, modificări relevante ale regulamentelor interne ale LaLiga.”

Real Madrid critică şi asumarea unor costuri importante, necesare organizării: „Este complet nepotrivit şi profund incoerent ca LaLiga să îşi asume cheltuielile economice de a transporta peste 100 de persoane pentru a organiza un eveniment de această natură, în această perioadă a anului, în Emiratele Arabe Unite, când acesta ar putea fi organizat la sediul LaLiga fără a implica costuri excesive. Cluburile trec prin momente foarte dificile din punct de vedere financiar, împovărate de scăderea veniturilor înregistrată în ultimii ani, ceea ce face de neînţeles efectuarea unor cheltuieli excesive şi inutile, în special în contextul economic actual.”, consideră madrilenii.

În consecinţă Real Madrid C.F. nu va trimite niciun reprezentant în Dubai „din motivele menţionate mai sus şi deplânge încă o dată faptul că este nevoită să acţioneze împotriva acţiunilor iresponsabile ale preşedintelui LaLiga, care au un cost economic nejustificat şi care subminează grav imaginea şi reputaţia fotbalului spaniol.”

Se aşteaptă şi reacţia celorlalte cluburi spaniole din primul eşalon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici