Real Madrid şi-a amortizat investiţia în Cristiano Ronaldo numai din vânzarea de tricouri

Real Madrid a vândut peste un milion de tricouri cu numele atacantului Cristiano Ronaldo numai în capitala Spaniei, obţinând peste 100 de milioane de euro şi amortizând astfel suma de 93 de milioane de euro plătită pentru transferul portughezului, încă din primul an de la achiziţionarea acestuia.

484 afișări
Imaginea articolului Real Madrid şi-a amortizat investiţia în Cristiano Ronaldo numai din vânzarea de tricouri

Real Madrid şi-a amortizat investiţia în Cristiano Ronaldo numai din vânzarea de tricouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului portughez A Bola, un oficial al grupării spaniole, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că în Madrid au fost vândute aproximativ 1,2 milioane de tricouri cu numele lui Cristiano Ronaldo.

Ţinând cont de faptul că preţul unui tricou este de 85 de euro, suma strânsă de gruparea madrilenă numai din vânzarea tricourilor cu numele portughezului se ridică la 102 milioane de euro.

"La Real au jucat fotbalişti precum Figo, Zidane, Ronaldo - Il Fenomeno, David Beckham, însă adevărul este că în materie de tricouri vândute nu am văzut nimic asemănător ca în cazul lui Cristiano Ronaldo", a declarat oficialul madrilen, citat de A Bola.

La sfârşitul anului trecut, presa spaniolă a scris că portughezul Cristiano Ronaldo este jucătorul cel mai profitabil din istoria clubului madrilen şi în materie de venituri din publicitate, el generând până la 80 de milioane euro pe an.

Cotidianul As a scris atunci că Ronaldo, în vârstă de 24 de ani, l-a detronat pe mijlocaşul englez David Beckham ca vedetă publicitară la nivelul fotbalului mondial şi ar putea câştiga până la 200 de milioane de euro din contracte de publicitate în următorii ani.

Cristiano Ronaldo a fost transferat, în vara anului 2009, de la Manchester United, el semnând un contract pe şase de ani cu gruparea Real Madrid, cu un salariu anual de 13 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici