Real Mallorca a apelat la justiţia spaniolă în cazul excluderii din Liga Europa

Gruparea Real Mallorca, exclusă la sfârşitul lunii iulie din Liga Europa din cauza problemelor financiare şi căreia UEFA i-a respins apelul, a decis, vineri, să nu apeleze la TAS în acest caz, ci să recurgă la justiţia spaniolă.

14 afișări
Imaginea articolului Real Mallorca a apelat la justiţia spaniolă în cazul excluderii din Liga Europa

Real Mallorca a apelat la justiţia spaniolă în cazul excluderii din Liga Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Real Mallorca a decis să nu sesizeze Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), ci al doilea Tribunal comercial din Palma, pentru a-şi apăra dreptul de a participa în Liga Europa", se arată într-un comunicat al clubului spaniol.

Gruparea l-a anunţat pe preşedintele UEFA, Michel Platini, în legătură cu decizia luată vineri şi consideră că tribunalul din Insulele Baleare este instanţa competentă pentru acest caz.

"În cazul în care clubul nu va fi admis în Liga Europa, va sesiza toate organele juridice spaniole şi elveţiene competente", se menţionează în comunicat.

UEFA a exclus gruparea Real Mallorca din ediţia 2010/2011 a Ligii Europa deoarece acest club are datorii de peste 60 de milioane de euro. În locul echipei Real Mallorca, în competiţia intercluburi a fost admisă formaţia Villarreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici