Record al nivelului salariilor în Premier League: două miliarde de euro

Salariile plătite de cluburile din campionatul Angliei au atins în sezonul 2010/2011 un nivel record, de circa 1,6 miliarde de lire sterline (2 miliarde de euro), potrivit unui studiu publicat, joi, de compania Deloitte.

138 afișări
Imaginea articolului Record al nivelului salariilor în Premier League: două miliarde de euro

Record al nivelului salariilor în Premier League: două miliarde de euro

Potrivit raportului, salariile au crescut în sezonul 2010/2011 cu 14 la sută faţă de campionatul precedent, în timp ce încasările nu au înregistrat decât un progres de 12 la sută, ajungând la 2,27 de miliarde de lire sterline.

Salariile jucătorilor şi antrenorilor cluburilor din fotbalul de elită englez reprezintă 70 la sută din încasări, ceea ce i-a făcut pe experţii de la Deloitte să tragă un semnal de alarmă.

"La o astfel de proporţie, este dificil să obţii un profit operaţional. După părerea noastră, nivelul salariilor este prea ridicat, ar trebui să nu depăşească 60 la sută", a declarat Alan Switzer, directorul diviziei Sport a Deloitte, care a estimat că orice reducere cu 1 la sută a raportului salarii/încasări permite creşterea profitului operaţional cu o sumă între 20 şi 25 de milioane de lire sterline.

Înaintea introducerii principiului fair-play-ului financiar în 2013 de către UEFA, Deloitte a subliniat că Manchester United şi Chelsea, grupări care cheltuie cel mai mult pe transferuri, vor avea de făcut cele mai mari eforturi pentru a respecta noile reguli ale forului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici