Recordul de asistenţă la Cupa Mondială feminină a fost depăşit în optimile de finală

Cea de-a noua ediţie a Cupei Mondiale de fotbal feminin a devenit duminică cea cu cel mai mare număr de spectatori, după ce 27.706 fani au asistat pe stadionul Rectangular din Melbourne la victoria Suediei în faţa Statelor Unite, ducând astfel numărul total de spectatori la 1.367.037.

157 afișări
Imaginea articolului Recordul de asistenţă la Cupa Mondială feminină a fost depăşit în optimile de finală

Recordul de asistenţă la Cupa Mondială feminină a fost depăşit în optimile de finală

Precedentul record era de 1.353.506 de persoane care au asistat la turneul de 24 de echipe din Canada, din 2015, deşi în acel program erau incluse meciuri cu dublă manşă.

Ultima ediţie a Cupei Mondiale feminine din Franţa, desfăşurată în urmă cu patru ani, a atras 1.131.312 de fani la 52 de meciuri, cu o medie de 21.756 de spectatori.

Media de asistenţă de până acum în acest an a fost de 26.289 de spectatori pentru cele 52 de meciuri încheiate până duminică, o cifră care este posibil să crească în condiţiile în care se aşteaptă participări record la ultimele 12 meciuri ale turneului, ce au loc pe stadioane cu capacitate mai mare.

Cea mai mare medie de asistenţă la o Cupă Mondială feminină a fost de 37.218 spectatori în China, în 2007, când 16 echipe au jucat 32 de meciuri - jumătate din numărul celor disputate în Australia şi Noua Zeelandă.

Cea mai mare audienţă de până acum la un singur meci, în cadrul unui turneu final, a fost de 75.784 de spectatori, pe Stadium Australia, la meciul de deschidere al coorganizatoarei actualei ediţii, împotriva Irlandei, care ar putea fi eclipsată încă de luni, când Matildas (Australia - n.r.) va întâlni Danemarca, în meciul din optimi pe acelaşi stadion.

Cel mai mic număr de spectatori a fost de 6.992 de pe stadionul Dunedin, din Noua Zeelandă, la victoria din meciul de debut al Japoniei, cu 2-0, în faţa Costa Ricăi, pe 26 iulie.

Turneul a stabilit deja un record de vânzări de bilete la o Cupă Mondială feminină. Până vinerea trecută, fuseseră vândute 1.715.000 de bilete, depăşind cu uşurinţă obiectivul iniţial de 1,3 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici