Recorduri mondiale stabilite de înotători la Cupa Mondială de la Berlin

Etapa Cupei Mondiale de la Berlin, desfăşurată duminică, a marcat doborârea mai multor recorduri de către înotătorii participanţi.

29 afișări
Imaginea articolului Recorduri mondiale stabilite de înotători la Cupa Mondială de la Berlin

Cameron Van Der Burgh, record mondial în proba de 100 metri bras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evgheni Korotişkin, record mondial în proba de 100 metri fluture

Înotătorul rus Evgheni Korotişkin a stabilit un record mondial, în proba de 100 metri fluture în bazin scurt, fiind cronometrat cu timpul de 48 de secunde şi 48 de sutimi. Vechiul record, 48.99, îi aparţinea tot sportivului rus şi fusese stabilit la 7 noiembrie, la Moscova.

Darian Townsend, record mondial în proba de 4x200 metri mixt

Înotătorul sud-african Darian Townsend a stabilit un record mondial în proba de 4x200 metri mixt în bazin scurt, fiind cronometrat cu timpul de un minut, 51 de secunde şi 55 de sutimi. Vechiul record, 1:51.56, îi aparţinea americanului Ryan Lochte şi fusese stabilit la 11 aprilie 2008, la Manchester.

Liu Zige, record mondial în proba de 200 metri fluture

Înotătoarea chineză Liu Zige a stabilit un record mondial în proba de 200 metri fluture în bazin scurt fiind cronometrată cu timpul de două minute şi 78 de sutimi. Vechiul record, de 2:02.50, îi aparţinea tot sportivei chineze şi fusese stabilit la 11 noiembrie, la Stockholm.

Paul Biedermann, record mondial în proba de 200 metri liber

Înotătorul german Paul Biedermann a stabilit un record mondial, în proba de 200 metri liber în bazin scurt, fiind cronometrat cu timpul de un minut, 39 de secunde şi 37 de sutimi. Vechiul record, 1:40.83, îi aparţinea tot sportivului german şi fusese stabilit la 16 noiembrie 2008, tot la Berlin.

Liesel Jones, record mondial în proba de 200 metri bras

Înotătoarea australiană Liesel Jones a stabilit un record mondial, în proba de 200 metri bras în bazin scurt, fiind cronometrată cu timpul de două minute, 15 secunde şi 42 de sutimi. Vechiul record, 2:16.84, îi aparţinea canadiencei Annamay Pierse şi fusese stabilit la 7 august, la Leeds.

Shiho Sakai, record mondial în proba de 100 metri spate

Înotătoarea japoneză Shiho Sakai a stabilit un record mondial, în proba de 100 metri spate în bazin scurt, după ce a fost cronometrată cu timpul de 55 de secunde şi 23 de sutimi. Vechiul record, 56.15, îi aparţinea tot sportivei japoneze şi fusese stabilit la 28 octombrie 2007, la Singapore.

Cameron Van Der Burgh, record mondial în proba de 100 metri bras

Înotătorul sud-african Cameron Van Der Burgh a stabilit un record mondial, în proba de 100 metri bras în bazin scurt, fiind cronometrat cu timpul de 55 de secunde şi 61 de sutimi. Vechiul record, 56.39, îi aparţinea tot sportivului sud-african şi fusese stabilit la 9 august, la Pietermaritzburg.

Hinkelien Schreuder, record mondial în proba de 4x100 metri mixt

Înotătoarea olandeză Hinkelien Schreuder a stabilit un record mondial, în proba de 4x100 metri mixt în bazin scurt, fiind cronometrată cu timpul de 57 de secunde şi 74 de sutimi. Vechiul record, 58.40, îi aparţinea chinezoaicei Zhao Jing şi fusese stabilit la 11 noiembrie, la Stockholm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici