Recorduri şi ciudăţenii la Jocurile Olimpice de la Vancouver

Germanul Tim Tscharnke, medaliat cu argint în proba de sprint pe echipe, a devenit la 20 de ani şi 71 de zile cel mai tânăr specialist în proba schi fond care obţine o medalie olimpică.

138 afișări
Imaginea articolului Recorduri şi ciudăţenii la Jocurile Olimpice de la Vancouver

Tim Tscharnke, cel mai tânăr specialist în proba schi fond care obţine o medalie olimpică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul record de precocitate era deţinut de norvegianul Ivar Formo, medaliat cu bronz la 15 km la JO-1972, la vârsta de 20 ani şi 228 de zile.

Pe de altă parte, hocheista canadiană Meghan Agosta a înscris al 9-lea său gol, luni, în semifinala turneului de hochei pe gheaţă Canada - Finlanda, scor 3-0, depăşind astfel recordul de goluri din primele 15 zile ale Olimpiadei, stabilit de compatrioata sa, Danielle Goyette, care a reuşit 8 goluri în 1998, la Nagano.

Elveţianul Simon Ammann, dublu campion olimpic la sărituri cu schiurile, s-a arătat entuziasmat de invitaţia pe care a primit-o de a efectua un zbor cu un avion de vânătoare F18. "Este o nebunie. Este un lucru la care visezi când eşti copil. Este ceva la care bărbaţii visează toată viaţa", a spus Simon Ammann.

Numărul schiorilor înscrişi în proba de slalom uriaş, care va avea loc marţi, se ridică la 105, reprezentând 61 de naţiuni, cu 40 mai mult decât în proba de coborâre. În concursul de marţi vor fi reprezentate ţări precum Iran, San Marino, Insulele Cayman, Pakistan şi Kîrgîstan, prezenţe rare în circuitul Cupei Mondiale.

Şoferul unui autobuz din sistemul de transport olimpic a decedat, duminică, în urma unei crize cardiace suferite în timp ce se afla la volan. Drama s-a produs pe autostradă, însă un alt şofer prezent în autobuz a preluat conducerea autovehiculului, evitându-se astfel un accident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici