Recursul FC Porto în cazul Săpunaru a fost respins şi acesta va reveni la gruparea portugheză

Consiliul de Justiţie din cadrul Federaţiei Portugheze de Fotbal a decis, miercuri, menţinerea suspendării de şase luni dictate împotriva românului Cristian Săpunaru, care este legimitat la FC Porto dar împrumutat până la finalul sezonului la Rapid, informează cotidianul Record.

56 afișări
Imaginea articolului Recursul FC Porto în cazul Săpunaru a fost respins şi acesta va reveni la gruparea portugheză

Recursul FC Porto în cazul Săpunaru a fost respins şi acesta va reveni la gruparea portugheză (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Consiliul de Justiţie din cadrul Federaţiei Portugheze de Fotbal a decis menţinerea suspendării de patru luni pentru Hulk şi de şase luni pentru Săpunaru, dictate de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal ca urmare a incidentelor de la meciul Benfica Lisabona - FC Porto, disputat în decembrie 2009", scrie sursa citată.

Taban: Săpunaru se va întoarce la FC Porto

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că fundaşul Cristian Săpunaru, va reveni la gruparea FC Porto.

"Aşteptăm să primim o hârtie oficială de la FC Porto, aşa cum a fost înţelegerea între noi. Avem o relaţie foarte bună cu ei, iar contractul se va derula aşa cum avem stipulat în înţelegere. Săpunaru nu va mai putea fi sub contract cu FC Rapid, deoarece el a fost suspendat până la finalul campionatului. Aştept totuşi să primesc o înştiinţare oficială", a spus Taban.

Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident

Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 19 februarie, Comitetul Disciplinar al LPFP a decis să-l suspende pe Hulk pentru patru luni şi să-l amendeze cu 2.250 de euro, pe Săpunaru pentru şase luni şi să-l amendeze cu 4.750 de euro, dar şi să sancţioneze clubul Benfica cu o amendă de 1500 de euro.

Gruparea FC Porto a înaintat recurs la această decizie, apelul fiind analizat în cursul zilei de astăzi.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk.

În urma deciziei de astăzi, Cristian Săpunaru nu va putea reveni în competiţie înainte de data de 22 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici