Red Bull a condus 67 la sută dintre tururile din acest sezon, dar ocupă locul 2 în clasamentul F1

Un monopost al echipei Red Bull s-a aflat în acest sezon pe primul loc în 327 de tururi, reprezentând 66,6 la sută din totalul de 491 de tururi, dar team-ul austriac ocupă numai poziţia a doua în clasamentul constructorilor şi locurile 3 şi 5 la piloţi, prin Mark Webber, respectiv Sebastian Vettel.

14 afișări
Imaginea articolului Red Bull a condus 67 la sută dintre tururile din acest sezon, dar ocupă locul 2 în clasamentul F1

Red Bull a condus 67 la sută dintre tururile din acest sezon, dar ocupă locul 2 în clasamentul F1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei statistici prezentate de motorsport.com, în cele opt Grand Prix-uri desfăşurate până acum din Campionatul Mondial de Formula 1, Webber a condus cel mai mult dintre toţi piloţii, 210 tururi, în timp ce coechipierul său 117, dar această dominaţie categorică nu se reflectă şi în clasamente.

McLaren-Mercedes a condus numai în 26 la sută dintre tururile disputate în acest sezon, dar deţine supremaţia în ambele ierarhii. Button, clasat al doilea în clasamentul piloţilor, s-a aflat în fruntea cursei în 73 de tururi, în timp ce coechipierul său, liderul driver-ilor, Lewis Hamilton, numai în 55.

S-au mai aflat pe primul loc în timpul unei curse Fernando Alonso (Ferrari, locul patru în clasamentul piloţilor), în 18 tururi, şi Nico Rosberg (Mercedes, locul 6), în 17 tururi.

În afara celor şase de mai sus, elveţianul Sebastien Buemi (Toro Rosso) este singurul pilot care s-a mai aflat în fruntea unei curse, un tur, înainte de a intra la boxe, în Marele Premiu al Canadei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici