Red Bull Racing, dublă în Marele Premiu de Formula 1 de la Barcelona, cu Max Verstappen pe primul loc

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial în exerciţiu în Formula 1, a câştigat duminică Marele Premiu al Barcelonei, fiind urmat de coechipierul său Sergio Perez. Olandezul a trecut prima dată în acest sezon pe poziţia de lider al clasamentului.

293 afișări
Imaginea articolului Red Bull Racing, dublă în Marele Premiu de Formula 1 de la Barcelona, cu Max Verstappen pe primul loc

După ce weekend-ul fusese dominat de Charles Leclerc, care a plecat din pole possition şi a condus categoric primele 27 de tururi, o problemă tehnică l-a determinat pe monegasc să se retragă din cursă.

Verstappen a profitat şi s-a impus la capătul celor 66 de tururi de circuit, după ce în turul 49, Sergio Perez i-a cedat prima poziţie, pe care mexicanul o ocupa în acel moment.

În urma acestei victorii, Verstappen a trecut în fruntea clasamentului general, pentru prima dată în acest sezon, cu un total de 110 puncte, fiind urmat de ghinionistul Leclerc, cu 104 puncte, şi Sergio Perez, cu 85.

Lewis Hamilton a încheiat pe 5, după ce a recuperat 14 poziţii, începând din primul tur, când s-a aflat pe locul 19.

În clasamentul general al echipelor Read Bull Racing a preluat conducerea cu 195 de puncte, fiind urmată de Ferrari, cu 169, şi Mercedes, cu 120.

„Da, am ieşit în decor, doar că am pierdut partea din spate. Eram în tren şi încercam să depăşesc, dar DRS-ul meu nu a funcţionat întotdeauna, ceea ce a îngreunat situaţia.” A spus Verstappen la interviurile de la final.

„Am avut strategia de a ajunge din nou în faţă şi de a ne face propria cursă. Un început dificil, dar un final bun! Am încercat să rămân concentrat, ceea ce nu este întotdeauna uşor.

Sunt foarte fericit că am câştigat şi, de asemenea, foarte fericit pentru Checo. Un rezultat grozav pentru echipă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici