Red Bull şi-a prezentat al optulea monopost din istoria sa - VIDEO

Monopostul Red Bull RB8 a fost lansat online, luni, iar echipa austriacă speră ca acesta să continue tradiţia de învingător al "celebrelor" RB6 şi RB7, cu care Sebastian Vettel şi team-ul său au triumfat în ultimele două ediţii ale Campionatului Mondial de Formula 1.

346 afișări
Imaginea articolului Red Bull şi-a prezentat al optulea monopost din istoria sa - VIDEO

Red Bull şi-a prezentat al optulea monopost din istoria sa

Monopostul cu numărul opt din istoria Red Bull este rodul muncii aceleiaşi echipe de ingineri conduse de Adrian Newey, care a asigurat succesele din ultimii ani. Newey spune că RB8 reprezintă o evoluţie a lui RB5, a treia maşină construită de el la Red Bull. El descrie monopostul pentru sezonul 2012 ca fiind a patra generaţie a maşinii din 2009, "un nepot" al lui RB5.

RB8 se distinge la prima vedere cu partea supraînălţată a botului, o caracaterstică întâlnită deja la majoritatea maşinilor lansate pentru 2012, inclusiv la noul Ferrari, dar nu la McLaren-Mercedes. Această soluţie ar urma să îmbunătăţească peformanţele aerodinamice ale monoposturilor, în condiţiile unor noi prevederi ale regulamentului tehnic cu privire la aripa faţă.

"Restricţia înălţimii nasului monopostului, care se referă la o înălţime maximă în dreptul peretelui cockpitului, nu a modificat forma şasiului foarte mult. Am păstrat aproape aceeaşi formă a şasiului, dar a trebuit să ridicăm nasul în faţa peretelui cockpitului, ceea ce, la fel ca la alte echipe, ne-a dus la un bot cu o înfăţişare uşor urâtă, deşi am încercat să îl facem să arate cât mai bine", a explicat Newey.

Referindu-se la schimbările de regulament tehnic pentru 2012, mai ales la interzicerea evacuării gazelor de eşapament prin difuzor, CTO (Chief technical officer) al Red Bull a spus că acestea sunt mai degrabă restricţii, ceea ce este un pic frustrant pentru ingineri. "Restricţiile de regulament cum ar fi interzicerea evacuării gazelor prin difuzor sunt un pic frustrante. Exact asta sunt, restricţii, care nu oferă noi oportunităţi, ele doar îţi închid o uşă. Imi plac schimbările de regulament, dar nu restricţiile. RB7 a fost proiectat în jurul sistemului de evacuare a gazelor. Anul acesta, stiind că poziţia eşapamentului va fi diferită faţă de anul trecut, a trebuit să ne uităm în spate şi să vedem cum am dezvoltat maşină în ultimii doi ani, cu evacuarea laterală. A trebuit să vedem dacă traseele de atunci au fost cele mai bune. Probabil, una dintre cheile soluţiei este garda la sol. Eşapamentul prin difuzor ne permitea o gardă la sol mai ridicată, fără el va fi mult mai greu să susţinem această gardă, astfel că maşina a trebuit reproiectată pe o gardă mai mică", a explicat Newey.

Prima evoluţie pe pistă a lui RB8 va avea loc, marţi, în testele de la Jerez de la Frontera (Spania), iar la volanul monopostului se va afla australianul Mark Webber.

Red Bull a dominat categoric sezonul 2011, în care a terminat pe primul loc la constructori cu 650 puncte, 153 mai multe decât rivala McLaren. Germanul Sebastian Vettel a devenit timpuriu campion mondial, a doua oară consecutiv, câştigând 11 din cele 19 curse ale sezonului, în timp ce coechipierul său Webber, locul trei la piloţi, a triumfat într-o singură cursă.

Vettel şi Webber vor încerca în sezonul care va începe la mijlocul lui martie să păstreze pentru a treia oară consecutiv în vitrina lor şi a Red Bull laurii de campioni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici