Rednic a negociat şi cu Rapid şi cu Dinamo. Care au fost motivele pentru care nu a preluat niciuna dintre echipe

Antrenorul Mircea Rednic a declarat, marţi, că a negociat preluarea conducerii tehnice a echipei Rapid, oficialii clubului oferindu-i un salariu peste media celor din România, însă a refuzat din cauza unui conflict mai vechi cu suporterii formaţiei giuleştene.

174 afișări
Imaginea articolului Rednic a negociat şi cu Rapid şi cu Dinamo. Care au fost motivele pentru care nu a preluat niciuna dintre echipe

Mircea Rednic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu Rapid au fost discuţii avansate, chiar mi-au oferit un salariu foarte bun pentru România. Şi ca salariu şi ca obiectiv, salvarea de la retrogradare, dar eu cred că Rapid în situaţia în care e acum are şansa să scape de la retrogradare. Dinu Gheorghe e un preşedinte capabil, puternic, o să facă transferuri. Domnul Moraru o să bage bani, sunt sigur că nu va mai fi ce a fost până acum. Dar Rapid are nevoie în primul rând de linişte. Nici eu nu am nevoie de un conflict cu suporterii. Am făcut o greşeală, mi-am cerut scuze, unii au acceptat, alţii nu. Eu vreau linişte, şi aşa am problemele mele. Nu mă interesează să vin într-un club unde nu sunt dorit sută la sută", a declarat Rednic, la Sport.ro.

Tehnicianul şi-a exprimat încă o dată regretul faţă de unele declaraţii făcute în 2007, când era antrenor la Dinamo: "Eu vreau să le mulţumesc domnului Moraru şi lui Dinu Gheorghe pentru că ei au făcut eforturi ca din punct de vedere financiar să nu fie o problemă. Dar eu le-am spus că nu se pune problema ca eu să mă întorc la Rapid. Le mulţumesc, am petrecut ani frumoşi acolo, şi ca jucător, şi ca antrenor, am făcut performanţă. Am făcut însă şi greşeli, am făcut o singură declaraţie pe care o regret".

Mircea Rednic a făcut referire la un conflict din vara anului 2007, cu membrii galeriei rapidiste. Atunci, tehnicianul i-a jignit pe suporterii giuleşteni şi clubul Rapid printr-o declaraţie. Chiar dacă ulterior şi-a cerut scuze, unii dintre suporteri nu l-au iertat pe antrenorul care a câştigat ultimul titlu cu Rapid, în sezonul 2002-2003.

Mircea Rednic: Am discutat cu Anghelache să vin la Dinamo, dar nu m-a mai sunat

Tehnicanul Mircea Rednic a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, preluarea conducerii tehnice a echipei "alb-roşii", însă oficialul dinamovist nu l-a mai contactat pentru a parafa înţelegerea.

"Ca să clarificăm, că atâtea declaraţii neadevărate au apărut. După ce Stoican a fost demis sau şi-a dat demisia, m-am văzut în ziua următorare cu domnul Anghelache. Văd că acum domnul Anghelache o tot întoarce, de parcă ar fi o ruşine să te vezi cu un antrenor după ce antrenorul tău a plecat. Am discutat cu el o jumătate de oră. A zis că ar vrea ca din iarnă să vin, eu am spus că aş vrea să vin de acum, pentru a avea posibilitatea să cunosc jucătorii. Am zis că aşa e mai bine pentru a vedea cine va rămâne şi cine să plece. Ne-am despărţit, a rămas ca a doua zi să mergem la domnul Negoiţă. Nu m-au mai sunat, nu ne-am mai văzut şi după amiază l-au pus pe Dănciulescu. Eu vreau ca suporterii să ştie că sunt disponibil. Eu am făcut o promisiune şi am vrut să mă ţin de promisiune", a declarat Rednic la Sport.ro.

Antrenorul a dorit să precizeze faptul că nu este un tehnician "scump" şi că şi-ar fi dorit să preia conducerea tehnică a echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Eu am avut oferte şi din Arabia Saudită şi din Qatar. Am avut şi de la Lankaran, unde se plăteşte foarte bine, la nivel de Arabia Saudită, dar nu mă interesează în acest moment. În plus am şi unele probleme de sănătate. De aia sunt obligat să stau o perioadă în România. Am un genunchi care e varză, trebuie să mă operez, am ligamentele rupte. De asta am spus că aş vrea să antrenez în Roânia şi mi-aş dori să vin la Dinamo. Acum nu mai depinde de mine, ei preferă altceva poate, au un alt proiect o altă filozofie, se fac pariuri ca la cursele de cai, ăsta e pariul meu, celălalt e pariul tău. Sunt nişte lucruri care nu sunt normale totuşi, Dinamo e Dinamo. S-a ajuns în situaţia asta şi suporterii nu vor accepta. Când spui Dinamo, spui performanţă. Nu ştiu dacă există posibilitatea să vin din vară la Dinamo, eu acum am fost disponibil, nu s-a putut, ei sunt pe drumul lor, eu pe drumul meu. În primul rând eu vreau să nu-i reproşeze cineva că nu vine Rednic pentru că e scump. Dinamo e altceva pentru mine", a mai spus Rednic.

După ce Flavius Stoican şi-a reziliat contractul cu Dinamo pe cale amiabilă la mijlocul lunii noiembrie, directorul general al clubului, Ionel Dănciulescu, a fost numit antrenor principal al echipei până la finalul turului Ligii I, când se va analiza varianta numirii unui nou tehnician.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici