Rednic despre amicalul naţionalei cu Belgia: România are mulţi jucători ce pot face diferenţa. Vreau să se înscrie multe goluri

Antrenorul echipei Standard Liege, Mircea Rednic, a declarat că speră ca la meciul amical România-Belgia să se înscrie multe goluri, subliniind că jucători precum Torje, Stancu sau Chipciu pot face diferenţa.

231 afișări
Imaginea articolului Rednic despre amicalul naţionalei cu Belgia: România are mulţi jucători ce pot face diferenţa. Vreau să se înscrie multe goluri

Mircea Rednic (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"România are mulţi jucători ce pot face diferenţa: Torje, împrumutat la Granada de Udinese, Stancu, care joacă în Turcia, Chipciu, care, ca mulţi jucători convocaţi, joacă la Steaua, echipa în formă atât în campionat cât şi în Liga Europa. Însă România nu mai este o echipă care face jocul, aşa cum era pe vremea mea. Astăzi, jocul român este bazat pe o bună organizare şi pe contraatac. Sper că vom vedea multe goluri, gen 3-3, aşa toată lumea ar fi mulţumită, şi că va fi o atmosferă frumoasă în stadion! Se speră la 50.000 de spectatori, dar chiar şi dacă ar fi 25.000, va fi frumos", a spus Rednic în cotidianul La Derniere Heure de miercuri.

Rednic a explicat că Adrian Mutu, Gabriel Tamaş şi Răzvan Raţ nu au fost convocaţi pentru meciul cu Belgia, ei primind un avertisment pentru prestaţia slabă din întâlnirea cu Olanda. "România a suferit o înfrângere grea, cu 1-4. Dar oricum nimeni nu se aştepta la victorie. Echipa României este în reconstrucţie şi de aceea sunt jucători mai puţin cunoscuţi. Victor Piţurcă a preluat echipa anul trecut şi obiectivul său este calificarea la Euro-2016. A început bine preliminariile pentru CM-2014 cu trei victorii în trei meciuri. Dar meciul contra Olandei a adus lumea cu picioarele pe pământ. Va fi complicat cu Ungaria şi Turcia, cu acestea se duce lupta pentru locul doi. Există o bază, dar având în vedere că este vorba de un amical cu Belgia, antrenorul va încerca să caute noi soluţii", a declarat Rednic.

Tehnicianul a precizat că dacă ar fi să aducă un jucător român la Standard, acesta ar fi Daniel Niculae. "Am obţinut cetăţenia belgiană în 1996. Am cerut cetăţenia pentru că mă simţeam foarte bine în Belgia. Am cumpărat chiar şi o casă, unde soţia şi fetele mele, născute în România, au rămas când m-am întors să lucrez în România. În România, presa mi-a reproşat că am abandonat Petrolul în plin campionat. Şi că vreau să iau jucători cu mine. Pentru a-i calma pe toţi, i-am spus săptămâna trecută unui jurnalist român că nu voi lua jucători de la Petrolul Ploieşti. I-am spus că dacă aş putea alege, l-aş lua pe Daniel Niculae, pe care l-am avut la Rapid....dar nici nu ştiu unde joacă acum", a spus Rednic.

El l-a lăudat pe selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, care i-a fost coechipier la Standard: "Lui îi plăcea să dirjeze totul pe teren, iar după meciuri, câştigate sau pierdute, era primul care se prezenta în faţa presei. Îi plăcea să vorbească atât în teren cât şi în afara lui...Face treabă foarte bună la naţională. Înainte, erau multe talente, dar fiecare făcea ce voia. Acum toată lumea munceşte împreună şi există o mare disciplină tactică. Belgia este foarte puternică individual şi colectiv", a menţionat Rednic.

Echipa naţională a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Belgiei, într-o partidă amicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici