Rednic: Dinamo a pierdut pentru că Rapid a jucat mai bine

Antrenorul echipei Rapid, Mircea Rednic, neagă faptul că informaţiile pe care le deţine despre Dinamo l-au ajutat să câştige partida cu fosta sa echipă, disputată, duminică, în etapa a XV-a, precizând că formaţia giuleşteană a câştigat pentru că a evoluat mai bine.

2 afișări
Imaginea articolului Rednic: Dinamo a pierdut pentru că Rapid a jucat mai bine

Rednic: Dinamo a pierdut pentru că Rapid a jucat mai bine

"Ce, eu de aia am bătut Dinamo, că aveam informaţii de la Dinamo? Am bătut pentru că băieţii au jucat mai bine. Ce, eu aveam informaţii despre cine juca şi pe ce post? Nu se poate spune asta. Dinamo a pierdut pentru că noi am jucat mai bine şi pentru că poate a prins o zi mai proastă, nu că aveam eu informaţii. Ei şi-au schimbat şi aşezarea, au evoluat şi alţi jucători", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Mircea Rednic.

Mircea Rednic i-a răspuns astfel directorului Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, care afirmase că va propune Comitetului Executiv al FRF ca din campionatul următor un tehnician să nu mai poată antrena două echipe din acelaşi eşalon într-un sezon competiţional. "Să nu se înţeleagă greşit. Dacă antrenorul are o ofertă de la un club dintr-un alt eşalon, el poate să semneze fără niciun fel de problemă. Problema s-a pus pentru că nu este corect ca un antrenor care a fost demis sau a demisionat de la o echipă, să plece cu toate informaţiile în altă parte şi să le folosească apoi împotriva clubului la care a fost angajat", şi-a explicat propunerea Rădulescu.

Rednic a menţionat că mai bine s-ar aproba o regulă care să protejeze antrenorii de abuzurile conducătorilor de club. "Ar trebui în primul rând să se ia o decizie ca antrenorii să nu poată fi daţi afară, nu să nu poată antrenorii conduce două echipe în acelaşi sezon. Nicăieri nu se întâmplă. Şi nu ştiu pe cine avantajează o regulă de genul ăsta", a precizat Mircea Rednic.

Actualul tehnician giuleştean susţine că nu vrea să polemizeze cu antrenorul dinamovist Walter Zenga, care l-a acuzat, indirect, de startul slab de sezon al campioanei. Cu toate acestea, el a adugat că nu i se pare corect tratamentul la care sunt supuşi de către presă tehnicienii români. "Nu mă interesează pe mine ce spune Zenga. Ce fac acum, intru în polemică cu Zenga? Eu am spus ce am avut de spus, acum îmi văd de treaba mea. Oricum, presa a fost foarte îngăduitoare cu antrenorii străini. Când antrenorii români au pierdut o calificare au fost desfiinţaţi, dar despre ei, când au fost în aceeaşi situaţie, s-a scris că au venit cu altă mentalitate. Parcă noi când jucam eram amatori. Noi eram mai profesionişti decât jucătorii de azi", a spus antrenorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici