Rednic: Nu îmi va fi uşor să fac din două echipe una

Noul antrenor al Petrolulul, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că nu îi va fi uşor să combine lotul Universităţii Cluj cu cel al echipei prahovene pentru a crea o formaţie puternică.

324 afișări
Imaginea articolului Rednic: Nu îmi va fi uşor să fac din două echipe una

Mircea Rednic (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, a anunţat, la finalul sezonului 2011/2012, că părăseşte gruparea ardeleană, urmând ca majoritatea jucătorilor de valoare din lot să se transfere la Petrolul Ploieşti, club la care doreşte să se implice financiar. Florian Walter s-a declarat dezamăgit de autorităţile locale din Cluj-Napoca care nu s-au implicat în susţinerea financiară a echipei.

Rednic afirmă că este convins că a făcut alegerea înţeleaptă când a semnat cu Petrolul, o echipă cu istorie, stadion de nivel european şi "suporteri minunaţi".

"Sunt bucuros şi mulţumit că am semnat cu Petrolul, sunt convins că am făcut alegera potrivită ţinând cont de perspectivele de aici. Cred că Petrolul merită un obiectiv îndrăzneţ pentru că are o istorie, un stadion de nivel european şi nişte suporteri minunaţi. Cred că eu am fost ales pentru că am experianţă şi pentru că mi-am făcut datoria pe unde am fost. Pentru mine este un pas important, sper să nu îi dezamăgesc pe cei din conducere şi pe suporteri, care trebuie să fie mulţumiţi de jocul echipei. Nu va fi uşor, sunt obligat să fac din două echipe una singură. Dar timp este, voi analiza şi voi acţiona. Va mai fi nevoie de trei-patru jucători, însă în linii mari, sunt mulţumit de lot. Acum depinde de mine, nu am voie să fac paşi greşiţi, am acceptat un obiectiv care mie mi se pare realist", a declarat antrenorul.

Rednic şi-a prezentat staff-ul, în care nu figurează nici unul dintre cei care au colaborat cu predecesorul său, Gheorghe Mulţescu. Colectivul tehnic este format din Mihai Teja (antrenor secund), Florin Tene (antrenor portari), doi preparatori fizici şi doctorul Claudiu Stamatescu.

Mircea Rednic a mai declarat că nu va renunţa la nici unul dintre jucătorii cu care Petrolul a încheiat sezonul trecut, contractele acestora urmând să fie mărite, astfel încât să fie echilibrate cu cele ale jucătorilor de la Cluj.

Referindu-se la cei din urmă, antrenorul a spus că pe mulţi îi cunoaşte, iar de la Adrian Cristea aşteaptă să dea acelaşi randament ca pe vremea când l-a pregătit la Dinamo. "Este o şansă cu care Cristea nu se va mai întâlni, trebuie să joace bine aici şi apoi să vrea un contract afară. Atitudinea lui din teren depinde şi antrenor", a adăugat Rednic.

Tehnicianul a precizat că îşi doreşte ca internaţionalul Gheorghe Grozav să facă parte din lotul pe care îl va avea la dispoziţie şi a adăugat că pe jucătorul Universităţii Cluj că îl cunoaşte şi din altă perspectivă, acesta fiind prietenul fiicei sale.

Antrenorul îşi doreşte o colaborare bună cu oficialii echipei, afirmând că are experienţă vastă la acest capitol: "Am mai avut un preşedinte şi un vicepreşedinte care mi-au luat locul'', trimiterea fiind făcută către Pavel Badea (Universitatea Craiova) şi Răzvan Lucescu (Rapid).

Rednic a semnat cu Petrolul, după ce în ultimele două luni a antrenat rivala din localitate, Astra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici