Rednic: Sper ca până sâmbătă să avem doi jucători noi

Antrenorul dinamovist Mircea Rednic a declarat, miercuri, după primul antrenament efectuat cu jucătorii "alb-roşii" de la revenirea sa în Şoseaua Ştefan cel Mare, că speră ca până sâmbătă să aibă la dispoziţie doi jucători noi dintre cei patru care urmează să semneze în această vară.

9 afișări
Imaginea articolului Rednic: Sper ca până sâmbătă să avem doi jucători noi

Rednic: Sper ca până sâmbătă să avem doi jucători noi (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă simt foarte bine, ca acasă, am revenit cu ambiţie, pregătit... Va urma o perioadă grea, importantă, ei ştiu lucrul acesta pentru că au mai lucrat cu mine şi nu e nicio problemă. Am fost bucuros să îi revăd, dar acum trecem la treabă. Deocamdată ca noutate e doar Andrei Cristea şi atât. Şi o groază de jucători tineri. Pentru început e bine, sunt mulţumit de lot. Am mai spus-o, ne vom decide după turneul din Germania. Acesta este primul lot la care se vor mai adăuga trei sau patru jucători sper eu. Din Europa, de peste tot. Am urmărit foarte mulţi jucători, nu numai eu, şi Moldovan şi Cornel Dinu. Vom vorbi mai multe când semnează, nu vreau acum să dau nume şi nici pe ce posturi. Sper însă ca până sâmbătă să am cel puţin doi jucători", a declarat Rednic.

Doi jucători, Gabriel Boştină şi George Blay, nu au fost prezenţi la reunirea dinamoviştilor, motiv pentru care Rednic a spus că vor suferi penalităţi conform regulametului de ordine interioară: "Boştină şi Blay nu s-au prezentat. Nu ştiu ce s-a întâmplat pentru că vorbisem cu amândoi. Nu ne-au anunţat, este un regulament de ordine interioară. Îmi pare rău pentru ei pentru că au pornit aşa".

Pentru viitorul sezon, Rednic se va putea baza şi pe mijlocaşul angolez Ze Kalanga, căruia îi expiră în această vară împrumutul la Boavista Porto. "Intră şi Ze Kalanga în calcule, dar problema cu el este că are contract cu Boavista până pe 30 iunie şi el profită. Dar o să se prezinte. De Marius Niculae s-a pus problema, de Florentin Petre încă nu pentru că nu ştim încă situaţia lui. Dar deocamdată ei sunt la echipa naţională, sunt concentraţi pe ce au de făcut la Campionatul European, îi aşteaptă un meci foarte greu", a mai spus Rednic.

Întrebat dacă mai există şi alţi jucători care ar urma să părăsească lotul în această pauză, în afară de John Galliquio, Andrei Mărgăritescu şi Cătălin Munteanu, Rednic a spus că lista pe care a înaintat-o conducerii clubului a fost aprobată: "Mărgăritescu şi Munteanu nu vor intra în cantonament, ei vor rămâne la dispoziţia clubului. Ei fac parte încă din lot, sunt în dicuţii avansate cu un club din Germania. A fost o listă pe care am dat-o conducerii, care a fost aprobată, şi ăştia sunt jucătorii. Nu e o listă neagră, dar depinde de ei, pentru că la obiectivele pe care le avem am nevoie de jucători foarte buni. În proporţie de 90 la sută eu sunt mulţumit de lot. Lobonţ nu ştiu dacă rămâne, numai de el depinde. O echipă mare trebuie să aibă doi portari foarte buni. Îl avem pe Lobonţ şi mai avem nevoie de un portar foarte bun. Deocamdată Lobonţ este sub contract cu Dinamo, el şi-a exprimat dorinţa de a continua cu Dinamo şi nu are rost să inventăm acum transferuri".

Lotul echipei Dinamo s-a reunit, miercuri, pentru noul sezon, sub comanda noului antrenor principal Mircea Rednic şi a secunzilor Ion Vlădoiu şi Marius Bratu (care se va ocupa de pregătirea portarilor). Constantin Niculae a rămas în continuare preparatorul fizic al echipei. Cei 20 de jucători care s-au prezentat la reunirea lotului au fost: Florin Matache, Denis Romanovs (portari), Silviu Izvoranu, Nino Pekarici, Zie Diabate, Cristian Pulhac, Lucian Goian, Sergiu Homei, Dragoş Grigore (fundaşi), Ilie Iordache, Adrian Ropotan, Vojislav Vranjkovici, Gabriel Torje, Marius Alexe, Anoh Atoukora, Dan Bucşă (mijlocaşi), Ionel Dănciulescu, Osvaldo Miranda, Andrei Cristea, Mihai Damaschin (atacanţi).

Andrei Mărgăritescu, Cătălin Munteanu, Blagoja Todorovski şi John Galliquio au fost puşi pe lista de transferări. Mijlocaşul Gabriel Boştină şi fundaşul George Blay nu a fost prezent la reunirea echipei neştiindu-se situaţia lor, în timp ce Ianis Zicu a absentat pentru că se află în procesul de recuperare după accidentare. De la reunire au lipsit şi Bogdan Lobonţ, Adrian Cristea şi Cosmin Moţi care sunt în lotul naţionalei României la Euro, dar şi Florin Bratu care a fost învoit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici