Reforma Champions League. Acesta devine formatul noii competiţii ce va intra în vigoare din sezonul 2024/25

  • UEFA a anunţat luni noua formulă de desfăşurare a Ligii Campionilor, începând cu sezonul 2024-2025.
  • Numărul participantelor va fi mai mare, acestea urmând să joace un minim de 10 meciuri.
1641 afișări
Imaginea articolului Reforma Champions League. Acesta devine formatul noii competiţii ce va intra în vigoare din sezonul 2024/25

Sursa foto: Mediafaxfoto

În noua variantă aprobată de UEFA, la startul Ligii Campionilor se vor alinia 36 de echipe, în comparaţie cu cele 32 de acum.

Cea mai mare schimbare va consta în transformarea dublelor manşe tradiţionale, într-o grupă unică, care include toate echipele participante. Fiecărui club i se va garanta un minimum de 10 meciuri, împotriva a 10 adversari diferiţi (cinci meciuri pe teren propriu, cinci în deplasare), în comparaţie cu formula actuală, în care întâlnesc 3 adversari, în şase meciuri, în sistem de dublă manşă.

Primele opt echipe din grupă se vor califica automat pentru etapa eliminatorie a optimilor de finală, în timp ce celelalte 8 echipe vor fi stabilite dintre cele care se clasează pe locurile 9-24, acestea urmând să se confrunte într-un play-off cu două manşe, pentru a-şi asigura prezenţa în optimile de finală ale competiţiei.

Modificări similare de format vor fi aplicate şi pentru UEFA Europa League şi UEFA Europa Conference League. Sub rezerva unor discuţii şi acorduri suplimentare, aceste două competiţii pot fi extinse şi la un total de 36 de echipe fiecare.

Calificarea pentru UEFA Champions League va continua să fie deschisă şi câştigată prin performanţele echipelor în competiţiile interne.

Toate jocurile dinaintea finalei vor fi jucate în continuare la jumătatea săptămânii, recunoscând importanţa calendarului intern al campionatelor din toată Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici