„Regele” fotbalului românesc a împlinit marţi, 5 februarie, 54 de ani. Cu ce alte nume importante îşi „împarte” ziua de naştere

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbalişti români din toate timpurile, a împlinit 54 de ani pe 5 februarie. Tot în această zi, sunt născute alte două nume importante din sportul "rege", Cristiano Ronaldo şi Neymar, jucători care au împlinit 34, respectiv 27 de ani.

540 afișări
Imaginea articolului „Regele” fotbalului românesc a împlinit marţi, 5 februarie, 54 de ani. Cu ce alte nume importante îşi „împarte” ziua de naştere

Gheorghe Hagi a împlinit marţi, 5 februarie, 54 de ani

Pe site-ul oficial al echipei FC Viitorul a fost postat un mesaj special pentru ”Rege":

„Cu ocazia aniversării zilei de naştere, conducerea Academiei de fotbal Gheorghe Hagi şi a FC Viitorul, colectivul tehnic şi jucătorii îi urează managerului tehnic Gheorghe Hagi un călduros La Mulţi Ani, multă sănătate, putere de muncă, bucurii, fericire şi împliniri alături de cei dragi şi cât mai multe satisfacţii pe toate planurile".

Hagi a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anului şi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbalişti din istorie. Farul, Sportul Studenţesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona şi Galatasaray sunt cluburile pentru care a evoluat şi are în palmares şapte titluri de campion, trei în România şi patru în Turcia, trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe ale Turciei, o Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei, cu Steaua şi Galatasaray.

În tricoul echipei naţionale a României a evoluat de 125 de ori şi a marcat 35 de goluri, la egalitate cu Adrian Mutu.

Hagi s-a remarcat şi ca antrenor. A fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului şi are două trofee pe banca tehnică: titlul în România cu Viitorul Constanţa şi Cupa Turciei cu Galatasaray.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici