Reghecampf: Încercăm să câştigăm acest campionat pe teren şi de aceea am revenit pe gazon

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, duminică seară, referitor la incidente, după remiza din meciul cu Rapid Bucureşti, scor 1-1, că formaţia sa încearcă să câştige campionatul pe teren şi de aceea a revenit pe gazon după întreruperea jocului.

465 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Încercăm să câştigăm acest campionat pe teren şi de aceea am revenit pe gazon

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Noi încercăm să câştigăm acest campionat pe teren, de aceea am şi revenit pe teren la zece minute de la incidente. Noi am decis cu toţii să revenim şi cred că a fost hotărârea cea mai bună. Decizia de a ieşi de pe teren a fost a arbitrului, dar îl felicit că a fost de acord ca meciul să se reia. Eu am spus dinainte ce am auzit de la suporteri şi am spus şi că noi venim aici să jucăm fotbal, nu să ne batem. Chiricheş a fost lovit din tribună la faza aceea, dar nu trebuie să mai vorbim despre asta, nu contează. E păcat că aceşti suporteri, care trebuie lăudaţi pentru felul cum au cântat, nu s-au compartat la fel şi până la finalul partidei", a spus Reghecampf.

Tehnicianul stelist a afirmat că nu ştie dacă managerul Mihai Stoica a fost lovit în meleul produs pe teren. "Nu am văzut dacă a fost lovit Mihai Stoica. Nu au fost agresiuni între jucători şi oficiali. La pauză am fost udat cu un pahar cu apă, e un gest urât, dar nu mai contează", a precizat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf consideră că Steaua a făcut un meci bun: "În mare am făcut un meci reuşit, un meci bun, însă faptul că am primit gol în debutul primei reprize ar trebui să ne dea de gândit, pentru că nu putem să începem mereu meciurile de la 0-1. Trebuia să câştigăm acest meci mult mai devreme, nu la bara lui Iancu din final. Păcat că nu am reuşit totuşi să marcăm în ultimul minut".

Echipele Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final. Golurile au fost marcate de Herea '9 pentru Rapid şi Bourceanu '81 pentru Steaua.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticlă în teren, iar Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. În direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, după care a avut loc un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare şi le-a cerut să nu mai stea în mijlocul terenului. Jucătorii stelişti şi managerul Mihai Stoica au încercat să ducă o parte din obiecte către oficialii LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Imediat după marcarea golului de egalizator, Mihai Stoica a ieşit de pe banca de rezerve şi a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici