Reghecampf: Obiectivul Stelei e campionatul şi o să le transmit jucătorilor acest mesaj în fiecare zi

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a declarat vineri că obiectivul principal al echipei Steaua a devenit, după calificarea în grupele Ligii Europa, câştigarea campionatului, precizând că le va transmite acest mesaj jucătorilor în fiecare zi.

135 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Obiectivul Stelei e campionatul şi o să le transmit jucătorilor acest mesaj în fiecare zi

Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Avem un lot foarte puternic, avem un lot care ne va ajuta în perioada foarte grea care va urma pentru noi, cu meciurile din Europa League, din campionat şi din Cupa României. Pentru noi, cel mai important lucru este să ajungem cât mai repede pe primul loc în campionat. Vom aborda cu mare importanţă meciurile din campionat. Nu ascund faptul că îmi doresc foarte mult să ne calificăm şi în primăvara europeană, dar pentru noi pe primul plan va fi campionatul. Obiectivul nostru principal este să câştigăm campionatul şi nu trebuie să uităm lucrul acesta. Le-am spus jucătorilor şi o să le transmit acest mesaj în fiercare zi, pentru noi principalul obiectiv este campionatul. Până acum obiectivul principal a fost să ne calificăm în grupele Europa League, având în vedere că clubul Steaua va câştiga foarte mulţi bani, dar de acum încolo obiectivul principal va fi campionatul, iar al doilea obiectiv va fi Cupa României, pentru că este un trofeu şi eu îl voi trata cu mare importanţă", a spus antrenorul.

El a precizat că a întocmit lista UEFA cu managerul Mihai Stoica şi cu patronul Gigi Becali, iar fundaşii Andrei Dumitraş şi Daniel Georgievski, rămaşi în afara ei, vor avea ocazia să joace în campionat şi în Cupa României.

"Lista UEFA am alcătuit-o cu MM, cu patronul echipei, cu toţi oamenii care lucrează în staful tehnic, am analizat posturile şi am ţinut cont că principalul obiectiv este campionatul. Vrem să-i dăm posibilitatea lui Gabi Matei să intre cât mai repede în ritmul echipei şi am considerat că el trebuie să facă parte din lotul acesta. Atât Dumi, cât şi Daniel o să apară la meciurile pe care le vom disputa în campionat şi în Cupa României", a menţionat Reghecampf.

Antrenorul încearcă să ajungă în Germania pentru a urmări un meci din campionat al echipei VfB Stuttgart, adversara din prima etapă a Ligii Europa: "Înainte de meciul cu VfB Stuttgart avem meciul din campionat de la Iaşi, care pentru mine este cel mai important în acest moment. Vrem să mergem în Germania, dar este o problemă de legături. Noi jucăm duminică la Iaşi, iar Stuttgart joacă sâmbătă, pe la 15-16.30. Este complicat cu avionul, cu programul pe care trebuie să-l stabilim, dar avem în plan să-i vedem la meciul cu Dusseldorf".

Reghecampf se bucură că are foarte mulţi jucători convocaţi la echipele naţionale şi nu crede că numărul ridicat al acestora afectează pregătirea echipei Steaua.

"În afară de cei şapte pe care îi avem la echipa mare, îl mai avem pe Filip la tineret şi îl mai avem pe Daniel (n.r. - Georgevski) la echipa naţională a Macedoniei. Eu cred că jucătorii Stelei sunt foarte bine pregătiţi şi echipa naţională se poate baza pe ei. Este foarte important pentru aceşti jucători, trebuie să-i ambiţioneze şi mai mult, iar în momentul când ajung la echipele de club trebuie să joace şi mai bine. Pentru fiecare jucător cel mai important lucru este să ajungă la echipa naţională, cel puţin pentru cei de la Steaua.

Nu cred că acest lucru este rău pentru noi. Important este ca ei să meargă constant la echipa naţională, să joace şi să facă meciuri cât mai bune. Chipciu este în lotul lărgit al echipei naţionale şi în momentul în care antrenorul va avea nevoie de el şi va considera că trebuie să ajungă la echipa naţională, cu siguranţă va ajunge. Mi-a plăcut atitudinea lui de la antrenamente, din câte am înţeles Victor Piţurcă l-a lăudat, a spus că îi place atitudinea pe care o are acum şi probabil că la următoarele meciuri va fi convocat şi el", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici