Reguli exagerate la Wimbledon? Unele sportive au jucat fără sutiene pentru că nu erau complet albe

Mai mulţi jucători de tenis au fost somaţi de organizatorii turneului de la Wimbledon să îşi schimbe lenjeria intimă, deoarece aceasta nu era de culoare albă, astfel că unele sportive au fost nevoite să evolueze fără sutien.

1455 afișări
Imaginea articolului Reguli exagerate la Wimbledon? Unele sportive au jucat fără sutiene pentru că nu erau complet albe

Reguli exagerate la Wimbledon? Unele sportive au jucat fără sutiene pentru că nu erau complet albe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul jucător australian Pat Cash consideră codul vestimentar de la Wimbledon, potrivit căruia sportivii sunt nevoiţi să evolueze în echipament de culoare albă, ca fiind ridicol, susţinând că unii jucători au fost obligaţi să îşi schimbe lenjeria intimă, informează itv.com.

De asemenea, el este de părere că organizatorii dau dovadă de gândire arhaică când le-au cerut sportivilor să poarte chiloţi de culoare albă.

"Totul a devenit ridicol. Unor jucătoare li s-a spus să îşi schimbe sutienele pentru că acestea erau puţin colorate. Unui tenisman i s-a transmis să-şi schimbe chiloţii de culoare albastră, deoarece atunci când transpira se vedeau prin pantaloni", a explicat jucătorul de 49 de ani, campion la Wimbledon, în 1987, acum participant la turneul veteranilor.

Managerul lui Cash, Duncan March, susţine că australianului nu i se va da voie, cel mai probabil, să îşi poarte faimoasa bandană ce imită o tablă de şah şi care ar încălca regulile.

Un purtător de cuvânt al turneului de Mare Şlem insistă că toţi jucătorii au fost informaţi în scris, înaintea debutului competiţiei, despre codul vestimentar, dar a refuzat să comenteze dacă unii jucători l-au încălcat.

În scrisoare, jucătorilor li s-a spus că şepcile, bentiţele, bandanele, manşetele şi ciorapii trebuie să fie de culoare albă cu excepţia unei bucăţi nu mai mare de un centimetru, care poate fi colorată şi pe care să apară sigla sponsorului tehnic.

Un jucător căruia nu îi place turneul de la Wimbledon este francezul Benoit Paire, locul 71 ATP, care a declarat că urăşte competiţia londoneză pentru atmosfera sa neplăcută, el precizând că a fost fericit pentru eliminarea din primul tur de la All-England Club în faţa cehului Lukas Rosol.

Anul trecut, Serena Williams şi Roger Federer au fost nevoiţi să îşi schimbe încălţămintea de joc, deoarece acestea aveau talpa de culoare portocalie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici