Regulile din fotbal se schimbă din cauza pandemiei. Număr nou de înlocuiri pe meci

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a trimis o scrisoare către IFAB (International Football Association Board) şi propune ca echipele să aibă voie să facă 5 înlocuiri pe meci. Conducerea FIFA se teme că numărul mare de meciuri ar aduce mai multe accidentări în rândul jucătorilor.

1568 afișări
Imaginea articolului Regulile din fotbal se schimbă din cauza pandemiei. Număr nou de înlocuiri pe meci

Regulile din fotbal se schimbă din cauza pandemiei. Număr nou de înlocuiri pe meci

Fotbalul se va relua şi va oferi echipelor posibilitatea să aibă câte 5 înlocuiri pe partidă. Cel puţin asta propune preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a trimis o scrisoare către IFAB (International Football Association Board) în cadrul căreia a notat că odată cu startul meciurilor „trebuie să se garanteze sănătatea jucătorilor".

Conducerea FIFA se teme că lipsa antrenamentelor din ultimele două luni, dar şi numărul mare de meciuri, care urmează a fi disputate în lunile de vară, atunci când temperatura va fi ridicată, ar putea provoca un număr mare de accidentări în rândul fotbaliştilor.

Astfel, recomandarea FIFA este să se mărească numărul de înlocuiri pe meci, de la 3 la 5. Această regula va fi valabilă doar în privinţa meciurilor rămase de jucat în acest sezon. Începând cu 2020-2021 regulamentul va fi cel care era până la suspendarea competiţiilor sportive din cauza noului coronavirus.

„Siguranţa şi sănătatea jucătorilor este una dintre priorităţile noastre. Suntem preocupaţi că din cauza numărului mare de meciuri poate creşte numărul de accidentări şi de accea FIFA propune să se facă mai multe înlocuiri în timpul unui meci", a spus Gianni Infantino, potrivit Corriere dello Sport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici