Renta de 75.000 de euro a preşedintelui de onoare al FRF şi celelalte beneficii, neanuţate în Adunarea Generală. Burleanu consideră "nesimţită" renta de care va beneficia Mircea Sandu

Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu, adoptat în Comitetul Executiv, ce include o rentă anuală de 75.000 de euro, dreptul de a administra un etaj al unui sediu FRF, o limuzină la dispoziţie şi diurnă de 500 de euro/zi pentru deplasări în străinătate, nu a fost prezentat AG. Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, consideră "nesimţită" renta viageră de care ar urma să beneficieze Mircea Sandu.

1322 afișări
Imaginea articolului Renta de 75.000 de euro a preşedintelui de onoare al FRF şi celelalte beneficii, neanuţate în Adunarea Generală. Burleanu consideră "nesimţită" renta de care va beneficia Mircea Sandu

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse din cadrul FRF au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Mircea Sandu va avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină care aparţine FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Toate acestea au fost stabilite, miercuri dimineaţă, în cadrul Comitetului Executiv, de dinaintea Adunării Generale. Ulterior, în cadrul Adunării Generale, a fost prezentat un film cu imagini din cariera de jucător şi de conducător a lui Sandu.

Apoi preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a propus Adunării Generale aprobarea solicitării Comitetului Executiv al FRF de desemnare a lui Sandu ca preşedinte de onoare al forului de la Casa Fotbalului. Un singur vot a fost împotrivă, cel al finanţatorului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, dar s-au înregistrat şi trei abţineri.

În cadrul AG nu a fost prezentat pachetul de beneficii al viitorului preşedinte de onoare al forului.

Mircea Sandu a condus FRF din august 1990, el hotărând să nu mai candideze pentru un nou mandat. În locul său a fost ales, miercuri, Răzvan Burleanu, care a primit 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Burleanu consideră "nesimţită" renta viageră de care va beneficia Mircea Sandu

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că atât timp cât Mircea Sandu, în calitatea de preşedinte de onoare al forului, va beneficia de o "rentă viageră nesimţită", va fi greu să îl aibă ca partener de discuţie.

"Nu ştiu care va fi relaţia mea cu Mircea Sandu din noua poziţie pe care o va avea, dar atât timp cât va avea acea rentă viageră nesimţită va fi greu să găsească un partener de discuţie în mine", a spus Burleanu la Arena Naţională, înaintea meciului amical dintre reprezentativele României şi Argentinei.

Anterior, Sandu afirmase că va accepta să colaboreze cu succesorul său numai dacă va fi consultat. "Dacă voi fi consultat, dacă se doreşte să îmi spun punctul de vedere, să-mi împărtăşesc experienţa, cu mare drag. Repet ceea ce am spus pentru fiecare dintre candidaţi, dacă mi se bate la uşă, le deschid uşa. Dacă nu mi se bate, eu n-am să bat la uşa lor", a spus Sandu, la Digi Sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici