REPORTAJ: Ce fac vedetele echipei Real Madrid într-o deplasare cu avionul

V-aţi întrebat vreodată ce fac vedetele unei echipe uriaşe, să zicem Real Madrid, într-o deplasare cu avionul, cu ce îşi ocupă timpul, ce mănâncă sau cum sunt primiţi de fani în alte oraşe?!

582 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ce fac vedetele echipei Real Madrid într-o deplasare cu avionul

REPORTAJ: Ce fac vedetele echipei Real Madrid într-o deplasare cu avionul

MEDIAFAX vă poate răspunde, dacă nu la toate, măcar la o parte însemnată din ce înseamnă să fii tratat ca un superstar. La invitaţia sponsorului principal al madrilenilor, bwin, MEDIAFAX a avut ocazia să participe în acest an la proiectul Fly with Real (n.r. - Zboară cu Real).

Meciul ales de către compania de pariuri online a fost Villareal CF - Real Madrid, disputat, miercuri, pe stadionul pe care Steaua era învinsă în urmă cu aproape şapte ani cu scorul de 2-0, în optimile de finală ale Cupei UEFA, sezonul 2004/2005, "El Madrigal".

Delegaţia madrilenilor s-a lăsat aşteptată ca o vedetă care se respectă şi trebuie să întârzile la propria premieră, reuşind să se îmbarce în aeronava care avea să o ducă până la Valencia cu doar cinci minute înainte de ora programată pentru decolare. În timp ce rula pe pistă, stewardesele le-au oferit jucătorilor ziare, cele mai preferate, fiind desigur cotidienele de casă, AS şi Marca, însă antrenorul Jose Mourinho a cerut şi un număr din El Pais.

Jucătorii s-au aşezat pe scaunele primelor 12 rânduri, în timp ce Jose Mourinho a stat alături de secundul Aitor Karanka pe rândul cu numărul 13. Jucătorii au stat câte patru pe rând (un rând având şase locuri), singurii care au stricat împărţirea perfectă fiind portughezii Pepe şi Cristiano Ronaldo care au stat alături de brazilianul Marcelo. Cei trei au fost şi singurii care mai glumeau, fără însă a o face într-un mod ostentativ sau să-i deranjeze pe ceilalţi. În tot acest timp, Altintop a discutat cu Ozil, Khedira încerca să se prindă de glumele celor trei vorbitori de portugheză din faţa sa, Kaka a stat retras, iar Karim Benzema a ascultat muzică la căşti pe toată durata drumului, inclusiv distanţa de 70 de kilometri parcursă cu autocarul de la Valencia la Vila-Real.

Pe drum jucătorii au fost serviţi cu fructe proaspete, curăţate şi tăiat: mere, pere, kiwi şi mango, şi au servit sucuri neacidulate. Surprinzător pentru unii, însoţitorii de bord le-au servit şi alune, iar după ce au mâncat câteva boabe au început să arunce unii în alţii. În joc s-a prins şi tehnicianul Jose Mourinho, care a început să arunce spre scaunele din faţă unde se aflau jucătorii săi.
La meciurile din campionat, Real Madrid nu foloseşte avionul personal, denumit La Saeta, însă şi aşa aeronava companiei Iberia avea pe spătarele scaunelor huse cu logo-ul grupării spaniole.

Drumul până la Valencia a durat aproximativ 45 de minute, însă vremea s-a înrăutăţit pe la jumătatea distanţei, când căpitanul aeronavei le-a solicitat pasagerilor să îşi cupleze centurile, pentru că va urma o zonă de turbulenţe. După ce aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Valencia, căpitanul aeronavei a fost răsplătit cu câteva aplauze răzleţe din partea unor jucători.

Delegaţia madrilenilor a fost aşteptată de aproximativ 200 de fani pe Aeroportul din Valencia, care s-au isterizat pur şi simplu în momentul în care aceştia au părăsit terminalul. Fanii nerăbdători să-i vadă pe Benzema, Ronaldo, Kaka, Higuain, Sergio Ramos sau Ozil le-au făcut culoar spre autocar şi le-au scandat numele, cerând, bineînţeles un tricou la schimb.

Odată ajunşi la Vila-Real, aceştia au fost aşteptaţi de alte câteva zeci de fani care stăteau de mai bine de o oră în ploaie. Însă aşteptarea lor a meritat, pentru că oficialii Realului amenajaseră la etajul 1 al hotelului o încăpere unde Hamit Altintop şi Raphael Varane le-au oferit autografe şi au făcut poze, dar au putut servi şi o bere, sucuri sau să mănânce prăjituri şi alune. La finalul sesiunii de autografe, care a durat aproximativ 30 de minute, jucătorul francez de 18 ani a fost solicitat de un părinte să facă o poză cu fiul său de doi ani, însă în momentul în care l-a luat în braţe pe micuţ, acesta a început să plângă spre amuzamentul tuturor.

În ziua meciului, scor 1-1 (goluri Marco Senna şi Ronaldo), fanii madrileni au venit îmbrăcaţi în tricourile favoriţilor încă de la nouă dimineaţa şi i-au aşteptat până la 20.15, când jucătorii au plecat spre "El Madrigal".

De asemenea, reprezentanţii unor posturi locale de televiziune erau şi ei la hotel, unde îi intervievau pe fani şi filmau geamurile stabilimentului de patru stele, în speranţa că vor prinde un cadru cu vedetele de sute de milioane ale celui mai mare club de fotbal din secolul trecut, potrivit FIFA.

Suporterii au fost liniştiţi pe durata întregii zile, doar câţiva fiind mai gălăgioşi şi i-au scandat numele lui Cristiano Ronaldo în câteva rânduri. Dintre toţi s-a remarcat un fan, pe nume Saul, care a venit de la Valencia, circa 70 de kilometri de Vila-Real, special pentru a-şi vedea favoriţii. El a venit îmbrăcat într-un tricou roşu şi a stat nemişcat până când jucătorii s-au urcat în autocar. Întrebat cum de a avut atâta răbdare, să stea timp de 12 ore doar pentru a-şi vedea favoriţii doar pentru câteva momente, Saul a răspuns: "Din păcate nu am putut să îi văd atunci când au aterizat la Valencia, aşa că am decis să vin până aici. Suntem mai aproape ca oricând de câştigarea titlului şi doresc să le arăt recunoştinţa".

Real a lăsat impresia unui club mare când tot staful se îndrepta în acelaşi timp spre autocar înaintea meciului de miercuri. Plecarea către arenă a fost anunţată pentru 20.15, şi chiar atunci, ca la un semn, două lifturi de câtre 12 persoane şi-au deschis uşile, iar din ele au apărut jucătorii, iar isteria celor peste 500 de fani care aşteptau de mai multe ore apariţia favoriţilor, atingea noi culmi.

În Vila-Real, paza jucătorilor a fost asigurată de angajaţi ai Poliţiei Locale, dar şi de doi oameni de securitate veniţi de la Madrid, care nu lăsau pe nimeni fără autorizaţie să depăşească zona tampon amenajată în jurul hotelului.

În ziua meciului, jucătorii au luat micul dejun la ora 9.00, unde au servit ouă fierte, şuncă, mortadela, kaiser prăjit sau crud, salam chorizo, iar la desert au avut produse de patiserie şi gogoşi simple sau umplute cu vanilie.

Seara, pe avion, fiecare jucător a primit câte trei sandvişuri triunghiulare, ce conţineau, mortadela, salam ciorizo, somon afumat sau castraveţi cruzi feliaţi, în timp ce la desert au avut un mini Kit Kat.
Reguli stricte

Mourinho este recunoscut ca un antrenor care nu îi are la suflet pe jurnalişti, el fiind deranjat când vede sau află că aceştia vor însoţi delegaţia madrilenă într-o deplasare, singurii pe care îi acceptă şi cu care mai stă de vorbă chiar pe drum fiind cei de la AS şi Marca. De aceea nu am fost lăsaţi să facem decât câteva poze atunci când echipa s-a îmbarcat. În cazul unei victorii în partida cu Villarreal, Mourinho le-ar fi permis jucătorilor să facă poze cu invitaţii la acest meci, dar şi să le ofere câteva declaraţii.

Supăraţi din cauza rezultatului, în urma căruia rivala FC Barcelona s-a apropiat la doar şase puncte de ei, dar şi din cauza prestaţiei mai mult decât modeste a arbitrului Jose Luis Paradas Romero, care i-a elimiat doi jucători, dar şi un secund, Mourinho a decis să un mai stea la conferinţa de presă, dar nici să-şi lase jucătorii să dea declaraţii, iar autocarul echipei blanco a luat drumul aeroportului din Valencia. Primul care a urcat în avion a fost portarul Iker Casillas, urmat îndeaproape de Jose Mourinho, care a spus ca pentru el un Buenas Noches, dar şi de ceilalţi jucători. În avion se simţea tensiunea semi-eşecului cu "submarinul galben", foarte puţini fiind cei care mai aveau puterea să vorbească. Ca şi la drumul spre Valencia, Pepe, Marcelo şi Cristiano Ronaldo s-au ţinut de glume, fundaşul portughez găsindu-şi o nouă ocupaţie pe tot parcursul drumului, aceea de a se juca cu părul brazilianului.

Totuşi, "The Special One" a dat tonul la distracţie în avion, aceeaşi ca şi în drumul către Valencia, bătaia cu alune în avion, de această dată, Mourinho preferând să-i rupă o pungă deasupra capului unuia dintre secunzi, după care a început să arunce către jucătorii aflaţi în zona sa.

La pauza meciului, sponsorul principal al campionatului spaniol, banca BBVA, a organizat un concurs, în cadrul căruia concurenţii aleşi trebuiau să înscrie de la jumătatea terenului. În cazul în care mai mulţi concurenţi reuşeau să înscrie, premiul s-ar fi împărţit. Singurul care a reuşit să marcheze a fost chiar ultimul concurent, Santi Domingo. După ce a înscris, Santi a făcut înconjurul terenului în aplauzele unui întreg stadion, dar şi pe acordurile melodiei trupei Queen, "We are the champions".

(Material de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici