Reporter german, autorul unei alerte false cu bombă pentru a ajunge la Euro

Un reporter german a lansat, miercuri, o alertă falsă cu bombă pe aeroportul din Verona, el realizând că nu va ajunge la timp pentru a se îmbarca în cursa spre Austria, ţară unde urma să asiste la meciuri din cadrul Campionatului European.

15 afișări
Imaginea articolului Reporter german, autorul unei alerte false cu bombă pentru a ajunge la Euro

Reporter german, autorul unei alerte false cu bombă pentru a ajunge la Euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reporterul în vârstă de 27 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a sunat la poliţie şi a spus că în cursa Air Dolomiti spre Viena se află o bombă.

Aeroportul a fost închis aproximativ două ore şi două curse ce ar fi trebuit să aterizeze acolo au fost nevoite să aterizeze în altă parte.

Reporterul s-a prezentat pentru check-in cu doar cinci minute înainte de ora stabilită iniţial pentru decolarea avionului spre Viena, la puţin timp după ce a sunat la poliţie, de pe telefonul său mobil.

Când i s-a spus că a ajuns prea târziu, el a replicat că a auzit că avionul încă nu este pregătit pentru decolare, deşi conducerea aeroportului nu făcuse niciun anunţ referior la o eventuală întârziere.

"Şi-a schimbat povestea de mai multe ori. Mai întâi a susţinut că a ajuns la aeroport la timp, iar apoi a recunoscut că a sosit cu cinci minute înainte de decolare", a declarat un poliţist italian.

Reporterul a fost arestat şi pus sub acuzare pentru alertă falsă şi întreruperea unui serviciu public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici