Reprezentanţii cluburilor din Comitetul Executiv al FRF, nemulţumiţi de calitatea arbitrajelor

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, şi reprezentanţii cluburilor din primele trei eşaloane în Comitetul Executiv al FRF i-au reproşat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, calitatea slabă a arbitrajelor, cerând suspendarea celor care greşesc, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul FRF.

105 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii cluburilor din Comitetul Executiv al FRF, nemulţumiţi de calitatea arbitrajelor

Reprezentanţii cluburilor din Comitetul Executiv al FRF, nemulţumiţi de calitatea arbitrajelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de miercuri, de la Casa Fotbalului, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat faptul că a primit mai multe sesizări de la cluburi din Liga I în ceea ce priveşte calitatea slabă a arbitrajelor.

Conform surselor menţionate, reprezentanţii cluburilor din Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a s-au alăturat demersului lui Iorgulescu şi i-au reproşat la rândul lor lui Vassaras greşelile de arbitraj. Nemulţumiţii i-au cerut grecului un punct de vedere în ceea ce priveşte îmbunătăţirea acestora.

Preşedintele CCA s-a arătat foarte deranjat de criticile aduse şi a motivat calitatea slabă a arbitrajelor prin "moştenirea" lăsată de conducerile anterioare, precizând că nu a efectuat deocamdată nicio schimbare la nivelul loturilor de arbitri. Vassaras i-a înştiinţat pe reprezentanţii cluburilor că îşi propune ca la iarnă să evalueze prestaţia brigăzilor de arbitri şi le-a promis de asemenea că va introduce nume noi pe lista celor care vor oficia la meciurile din cele trei ligi.

Vassaras nu le-a promis însă conducătorilor nemulţumiţi că va lua vreo măsură împotriva arbitrilor care greşesc, chiar dacă aceştia au cerut suspendarea lor. Oficialul CCA a motivat prin faptul că nu poate să suspende arbitri, ci poate doar să-i oprească de la delegări.

Sursele citate au mai precizat că Vassaras le-a adus în atenţie reprezentanţilor cluburilor un program de informare care urmează a fi aplicat de CCA, plătit de UEFA, prin care jucătorilor şi conducătorilor de cluburi să le fie comunicată activitatea arbitrilor.

Grecul Kyros Vassaras a fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor la 11 iulie, fiind retribuit cu lunar cu 6.000 de euro net.

În vârstă de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 până în 2009. După retragerea din activitate, Vassaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici