Reprezentanţii LPF şi AFAN au discutat la Comisia Europeană despre un contract tip pentru fotbalişti

Vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, şi preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, au participat la o întâlnire organizată de Comisia Europeană în cadrul căreia au discutat despre implementarea unui contract tip între cluburile profesioniste şi fotbalişti.

83 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii LPF şi AFAN au discutat la Comisia Europeană despre un contract tip pentru fotbalişti

Reprezentanţii LPF şi AFAN au discutat la Comisia Europeană despre un contract tip pentru fotbalişti (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"La Bruxelles, sub egida UEFA, a avut loc Dialogul Social European la care au participat atât reprezentanţi ai tuturor ligilor naţionale afiliate EPFL, cât şi reprezentanţi ai sindicatelor fotbaliştilor afiliate la Sindicatul Internaţional al Fotbaliştilor Profesionişti (FIFPRO). Unul dintre subiectle importante al întâlnirii a fost reprezentat de tema implementării unui contract tip între cluburile profesioniste şi fotbalişti, alcătuit după modelul ţărilor din Vestul Europei. În acest program de normalizare legislativă au intrat, alături de România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ucraina", informează, luni, site-ul oficial al LPF.

Vicepreşedintele LPF, Robert Pongracz, a menţionat că termenul de implementare al contractului tip pentru jucători este luna aprilie a anului viitor. "România a fost vizitată în luna martie de prezentanţi ai UEFA, EPFL şi FIFPRO. Atunci am avut un prim contact cu acest program inovator. În urma consfătuirii de la Bruxelles, LPF şi AFAN au primit un termen de implementare până în luna aprilie a anului viitor. În cazul în care nu vom reuşi implementarea noului program în termenul stabilit, putem cere o prelungire doar dacă vom prezenta un plan concret de acţiune", a spus Pongracz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici