Reprezentanţii României în competiţia de canoe la Paris: Cătălin Chirilă, Oleg Nuţă şi Ilie Sprincea

Reprezentanţii României în competiţia de canoe la Paris 2024 vor fi Cătălin Chirilă, în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 m, şi Oleg Nuţă şi Ilie Sprincean, în proba de canoe dublu pe distanţa de 500 m.

Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii României în competiţia de canoe la Paris: Cătălin Chirilă, Oleg Nuţă şi Ilie Sprincea

Reprezentanţii României în competiţia de canoe la Paris: Cătălin Chirilă, Oleg Nuţă şi Ilie Sprincea

Cei trei sportivi vor fi însoţiţi la competiţie de antrenorul Florin Popescu, anunţă Agenţia Naţională pentru Sport.

Pentru Cătălin Chirilă, care va intra în concurs pe 7 august, este a doua participare la Jocurile Olimpice, după Tokyo 2020. În acest ciclu olimpic, Cătălin Chirilă a dominat întrecerile mondiale şi europene pe distanţa olimpică. Are două titluri europene consecutive, un aur şi un argint mondial, ceea ce ne dă mari speranţe la o medalie strălucitoare.

Pentru echipajul Oleg Nuţă - Ilie Sprincean, care va concura în serii pe 6 august, Paris 2024 reprezintă debutul la Jocurile Olimpice.

Competiţiile de canoe se vor desfăşura între 6-10 august, la Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, prima bază olimpică nou dezvoltată pentru Paris 2024. După finalizarea Jocurilor Olimpice, baza de pe malul Marnei, va permite publicului să participe la evenimente sportive de agrement.

În total, în istoria participărilor sale la Jocurile Olimpice, România a strâns 34 medalii la Kaiac-Canoe: 10 aur – 10 argint – 14 bronz, 18 la Canoe: 8 aur, 6 argint, 4 bronz, şi 16 la Kaiac: 2 aur, 4 argint, 10 bronz.

Florin Popescu şi Mitică Pricop sunt ultimii români pentru care a cântat imnul la Jocuri. De 24 de ani, canoiştii români nu au mai câştigat nici o medalie la Jocurile Olimpice, deşi istoria este plină de nume mari: dubla de aur a lui Leon Rotman de la Antipozi este şi azi record pentru România, iar Ivan Patzaichin este o adevărată legendă, fiind cel mai medaliat canoist român la Jocurile Olimpice. La Munchen 1972, cucerea aurul după ce, în serii, vâslise cu pagaea ruptă. Sergei Covaliov şi Toma Simionov sunt si ei parte din povestea de succes a acestui sport.

Acum, Cătălin Chirilă, elevul antrenorului Florin Popescu, are statutul de favorit la Jocuri, după ce în acest ciclu olimpic a devenit campion mondial şi european în proba olimpică de 1000 m. În plus, în 2023 cucerea argintul mondial în această probă. Lângă el vor concura şi cei doi tricolori din canoea de dublu, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici