REVELAŢIA anului de la Wimbledon 2019. Americanca Cori Gauff s-a calificat în turul 3, la doar 15 ani/ McEnroe: Nu multe jucătoare îi pot face faţă | VIDEO

Cori Gauff (313 WTA), revelaţia ediţiei din acest an de la Wimbledon, în vârstă de doar 15 ani, s-a calificat, miercuri, în turul al treilea, după ce a trecut de semifinalista din urmă cu doi ani, slovaca Magdalena Rybarikova (139 WTA), scor 6-3, 6-3.

786 afișări
Imaginea articolului REVELAŢIA anului de la Wimbledon 2019. Americanca Cori Gauff s-a calificat în turul 3, la doar 15 ani/ McEnroe: Nu multe jucătoare îi pot face faţă | VIDEO

Wimbledon 2019 | Americanca Cori Gauff s-a calificat în turul 3, la doar 15 ani

După ce a trecut fără mari probleme de cvintupla campioană Venus Williams (44 WTA) în primul tur, Gauff a avut parte de o misiune similară, terminând partida în doar o oră şi nouă minute. Jucătoarea venită din calificări s-a arătat emoţionată la finalul partidei, însă nu renunţă la visul de a câştiga turneul, aşa cum anunţase încă după victoria cu Venus Williams.

“Sunt încă şocată că mă aflu aici. Am jucat bine în punctele când am fost sub presiune, nu mi-am permis să mă relaxez. Cred că pot bate pe oricine”, a declarat Cori Gauff, potrivit BBC TV.

John McEnroe (60 de ani), triplu campion la Wimbledon, crede că Gauff poate scrie istorie şi să ajungă până în ultimele faze ale turneului de Mare Şlem. În turul următor, americanca o va înfrunta pe Polona Hercog (60 WTA), cea care a trecut în precedenta rundă de favorita 17, Madison Keys. Partida va avea loc vineri, la o oră ce va fi stabilită ulterior.

“Sper că părinţii ei vor gestiona bine succesul său. Vor exista foarte multe oferte de sponsorizare pentru ea. La modul în care joacă în acest moment şi la felul în care se comportă pe teren, nu multe jucătoare îi pot face faţă. Gauff e favorită în meciul cu Hercog”, a declarat McEnroe, potrivit sursei citate.

În cazul în care va continua parcursul bun, Cori Gauff o poate întâlni în faza optimilor pe Simona Halep (7 WTA), cea care se va duela în turul al treilea cu Victoria Azarenka (40 WTA). În continuare, tabloul arată un posibil traseu pentru învingătoare cu Caroline Wozniacki în sferturi, Karolina Pliskova în semifinale şi Ashleigh Barty sau Serena Williams în finală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici