Rezerva Martinelli aduce victoria pentru Arsenal, pe finalul meciului cu Manchester City

Gabriel Martinelli, rezerva lui Arsenal, a marcat pe final de meci, pentru a obţine victoria cu 1-0 în faţa lui Manchester City, duminică, un rezultat care a dus echipa lui Mikel Arteta la egalitate de puncte cu rivalii din nordul Londrei, Tottenham Hotspur, în fruntea Premier League.

214 afișări
Imaginea articolului Rezerva Martinelli aduce victoria pentru Arsenal, pe finalul meciului cu Manchester City

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Tunarii au început meciul fără să fi avut vreo victorie împotriva lui City în campionat din 2015, o serie de 15 meciuri - cea mai lungă serie de jocuri fără victorie împotriva unui singur adversar din istoria campionatului.

Sfârşitul acestei serii părea puţin probabil, în condiţiile în care City a dominat şi a avut cele mai importante ocazii în prima repriză, Declan Rice respingând o minge de pe linia porţii pentru a o menţine pe Arsenal în joc în faţa campioanei en titre.

Gazdele nu au avut niciun şut pe poartă în prima repriză, dar au crescut ritmul după pauză, chiar dacă City şi-a creat în continuare cele mai bune ocazii, cu Erling Haaland, golgheterul echipei în Premier League, anihilat de oamenii lui Arteta.

Meciul părea să se îndrepte spre o remiză, înainte ca Martinelli să dea lovitura cu patru minute înainte de final, mingea trimisă de el ajungând în poarta lui Ederson, deviată cu capul de fundaşul lui City, Nathan Ake.

Golul a stârnit sărbătoarea pe Emirates, Arsenal trecând peste City pe locul doi, cu 20 de puncte, cu două peste campioni, şi aflându-se în urma lui Spurs, doar la numărul de goluri marcate.

"Este un sentiment minunat", a declarat managerul Arteta. "Nu i-am învins de atât de mult timp, dar nu am nicio îndoială că am învins cea mai bună echipă din lume. Sunt foarte mândru să fac parte din această echipă. Trebuie să continuăm să credem în ceea ce facem.", a mai spus spaniolul citat de Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici