Rezervările hoteliere pentru perioada Jocurilor Olimpice din 2024 sunt îngrijorător de mici

  • Cu 120 de zile înainte de Jocurile de la Paris, hotelierii francezi se aşteptau la o frenezie de rezervări.
  • Aceştia spun însă că unităţile din capitala Franţei şi din împrejurimi sunt departe de a fi complet rezervate.
  • Mai surprinzător este faptul că anulările rezervărilor sunt în creştere.
871 afișări
Imaginea articolului Rezervările hoteliere pentru perioada Jocurilor Olimpice din 2024 sunt îngrijorător de mici

Rezervările hoteliere pentru perioada Jocurilor Olimpice din 2024 sunt îngrijorător de mici

Turiştii francezi şi străini se feresc de Jocurile de la Paris? Fabienne Ardouin, proprietara unui hotel situat în mod ideal în inima capitalei, cât mai aproape de evenimentele olimpice, îşi pune această întrebare, având în vedere ritmul slab în care se fac rezervările.

„Pentru ceremonia de deschidere, aproape 40% din hotel nu a fost încă vândut", spune ea într-un reportaj difuzat de TF1. Mai rău, de o lună de zile nu s-a mai făcut nicio rezervare nouă şi, potrivit lui Fabienne, există o mulţime de motive pentru acest lucru.

„Puterea de cumpărare a francezilor este în scădere. Şi apoi a existat comunicarea foarte negativă despre problemele de trafic şi blocajele care urmau să apară în Paris", explică ea.

Emmanuelle Barbat, proprietara unui hotel din arondismentul al optulea, credea că a făcut o afacere bună închiriind camere Comitetului Olimpic. Numai că, în urmă cu o lună, aşa cum autoriza contractul, o parte dintre camere au fost anulate. Prejudiciu: 230.000 de euro.

Am fost obligaţi să păstrăm 80% din camere pentru Jocurile Olimpice şi, în total, 43% au fost anulate", se plânge aceasta. În prezent, una dintre camerele sale are un preţ de 450 de euro, dar preţul va trebui, fără îndoială, să scadă pentru Jocurile Olimpice.

„Aş fi încântată dacă ar fi ocupată", spune ea.

Între timp, nu s-a înregistrat nicio scădere a preţurilor pentru persoanele fizice, deocamdată. Pe o platformă de închiriere, un apartament de 50 de metri pătraţi de pe Champs Élysées se situează între 407 euro şi 2.600 de euro pentru o noapte în timpul Jocurilor.

Dacă pentru unii hotelieri Jocurile Olimpice par a aduce deocamdată deservicii, alţii sunt de altă părere.

Olivier Petit, directorul general al In Extensosusţine că „în lunile Jocurilor Olimpice, am înregistrat o creştere semnificativă a tarifului camerelor afişate, ceea ce va compensa scăderea clientelei mai tradiţionale. Deci, la urma urmei, asistăm în continuare la o creştere a vânzărilor", explică el. La Paris, 50% din camere sunt încă disponibile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici