Rezultat uluitor în tenis: liderul mondial Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de un italian aflat în afara Top 100

În turul 3 al turneului american, luni noapte, italianul Luca Nardi, 20 de ani şi locul 123 ATP, l-a învins pe sârbul Novak Djokovici, scor 6-4, 3-6, 6-3.

1495 afișări
Imaginea articolului Rezultat uluitor în tenis: liderul mondial Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de un italian aflat în afara Top 100

Rezultat uluitor în tenis: liderul mondial Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells de un italian aflat în afara Top 100

Meciul contra italianului a arătat forma fluctuantă a sârbului, care, în turul trecut, tremurase în faţa australianului Aleksandar Vukic, de care trecuse în 3 seturi.

Împotriva lui Nardi, „Nole” a servit groaznic, fiind nevoit să salveze în total 8 din cele 11 minge de break cu care s-a confruntat. Jocul a durat 2 ore şi 22 de minute.

Novak Djokovic, principalul favorit la turneul Masters 1000 de la Indian Wells, nu-l mai întâlnise pe Luca Nardi. Pentru tânărul italian de doar 20 de ani a fost ocazia perfecta să-şi înfrunte idolul.

Djokovic avea motive de sărbătoare. Sârbul tocmai a împlinit 8 ani pe locul 1 ATP, ceva nemaivăzut în istoria tenisului mondial. Pe 11 martie, el a marcat exact 416 săpămâni în fruntea ierarhiei mondiale, adică 8 ani, în condiţiile în care niciun alt jucător nu a atins măcar 6 ani în vârf.

Cel mai titrat tenismen din istorie va rămâne acolo cel puţin până pe 15 aprilie, iar până atunci va acumula 420 de săptămâni şi, la 36 de ani şi 322 de zile, va doborî recordul lui Roger Federer pentru cel mai vârstnic jucător de tenis de pe primul loc.

Nardi este pe tabloul principal de la Indian Wells ca lucky-loser. El a reuşit să profite în California de şansa primită şi l-a eliminat în primul tur pe chinezul de pe locul 50 ATP, Zhizhen Zhang:

Întrebat ce părere are despre Djokovic, italianul nu şi-a ascuns admiraţia: „Mi se pare impresionant modul în care se mişcă pe teren, cât de elastic şi rapid este. Felul în care reuşeşte să-şi menţină concentrarea şi să fie puternic mental este una dintre marile sale virtuţi", spune Luca.

Încă nu-i vine să creadă că este în această situaţie: „Am stat câteva zile pentru orice eventualitate la Indian Wells, dar mintea mea era deja la următorul turneu. Novak este marele meu idol din copilărie, am crescut cu un poster cu el în dormitorul meu. Imaginaţi-vă cât de emoţionant este pentru mine să ştiu că voi fi pe un stadion atât de mare, cu milioane de oameni care mă vor urmări la televizor, este şocant", spune el.

Italianul a jucat o singură dată cu un jucător din Top 10. Singura experienţă a lui Luca Nardi în faţa unui jucător din elita mondială a venit la turneul de la Astana 2022, împotriva lui Tsitsipas. El a reuşit să forţeze două tie-break-uri în faţa grecului, care s-a impus cu mari emoţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici