Ricardo Oliveira de la Real Zaragoza a cerşit pe stradă pentru a supravieţui

Atacantul brazilian al formaţiei Real Zaragoza, Ricardo Oliveira, a declarat că, din cauza sărăciei, la vârsta de 15 ani era nevoit să cerşească în intersecţii pentru a nu muri de foame.

1 afișare
Imaginea articolului Ricardo Oliveira de la Real Zaragoza a cerşit pe stradă pentru a supravieţui

Ricardo Oliveira de la Real Zaragoza a cerşit pe stradă pentru a supravieţui

"La vârsta de opt ani mi-am pierdut tatăl, iar la 15 ani eram nevoit să cerşesc. Provin dintr-o familie săracă şi trebuia să cer de mâncare atunci când îmi era foame. De asemenea, adunam obiecte pe stradă pe care apoi le vindeam. Alţii au căutat ca alternativă furturi, jafuri sau traficul de droguri. Am preferat să cer de mâncare la semafor. Niciodată nu am furat, nu am luat ce nu era al meu. A fost o copilărie umilă, plină de dificultăţi şi călăuzită de un vis: să ajung fotbalist", a declarat Ricardo Oliveira, citat de cotidianul Marca.

Atacantul brazilian spune că faptul că a avut o copilărie atât de grea îl face să aprecieze mai bine stabilitatea financiară pe care ţi-o asigură cariera de fotbalist profesionist: "Succesul vine mai uşor pentru că ştii să apreciezi ce ai. Sunt oameni care cred că eşti de pe altă lume pentru că ai un nume, o imagine, bani, dar în realitate toţi suntem egali".

Ricardo Oliveira a precizat că dintre prietenii din copilărie unii sunt morţi sau sunt la închisoare. El a menţionat că după ce îşi va încheia cariera de jucător va deveni pastor în Brazilia. "Îmi place să ajut oamenii. În urmă cu câteva luni am devenit pastor. După ce mă voi retrage din fotbal îmi voi dedica viaţa pentru a transmite în lume cuvântul lui Dumnezeu", a declarat atacantul formaţiei Real Zaragoza.

În vârstă de 27 de ani, Ricardo Oliveira este jucătorul formaţiei AC Milan, însă este împrumutat la Real Zaragoza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici