Richard Moller Nielsen, selecţionerul Danemarcei la Euro-1992, a murit

Selecţionerul Danemarcei la Campionatul European de fotbal din 1992, Richard Moller Nielsen, a decedat, joi, la vârsta de 76 de ani după o boală lungă, informează uefa.com.

103 afișări
Imaginea articolului Richard Moller Nielsen, selecţionerul Danemarcei la Euro-1992, a murit

Richard Moller Nielsen (Imagine: Facebook)

Moller Nielsen a condus Danemarca spre singurul titlu european din istorie. Portarul Peter Schmeichel l-a caracterizat pe Nielsen: "o inspiraţie, profesorul şi prietenul meu".

În 1992, Moller Nielsen a avut la dispoziţie doar zece zile pentru pregătirea turneului, după ce Danemarca a fost aleasă să participe la turneul final ca urmare a excluderii Iugoslaviei.

După ce au terminat pe locul doi în grupă, danezii au învins Olanda la loviturile de departajare în semifinale, iar în ultimul act de la Goteborg au dispus de Germania cu scorul de 2-0.

"El a fost poate cel mai mare antrenor pe care fotbalul danez l-a avut. A fost o adevărată onoare să joc sub comanda sa. A luat deciziile corecte la momentele potrivite. El a fost antrenorul de care aveam nevoie în situaţia în care ne aflam, când nu ne-am pregătit deloc", a declarat John Jensen, marcatorul primului gol al finalei din urmă cu 22 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici