Rimanici vrea să introducă la Oltchim metode moderne de antrenament

Tehnicianul de la Oltchim Râmnicul Vâlcea, croatul Ivica Rimanici, al doilea antrenor străin din istoria campioanei României, după sârbul Rasic, a declarat că vrea să introducă metode moderne de pregătire ale handbalistelor pentru a intra în rândul marilor cluburi din handbalul feminin european.

41 afișări
Imaginea articolului Rimanici vrea să introducă la Oltchim metode moderne de antrenament

Rimanici vrea să introducă la Oltchim metode moderne de antrenament (Imagine: Mediafax Foto)

"Folosesc la Vâlcea noile sisteme de joc şi metode de antrenament, care sunt la modă la cluburile mari din Europa. Apărarea şi atacul trebuie să funcţioneze la fel de bine. Pentru mine este la fel de importantă jucătoarea din teren ca şi cea de pe bancă. Nu contează cât timp joacă, 59 minute sau doar un minut, esenţial este să dea totul pentru formaţie. Primordial este spiritul de echipă. Apoi, staful cu care lucrez este foarte important pentru mine", a declarat Rimanici.

Rimanici a spus că echipa lui nu este încă la capacitate maximă, pregătirea fiind întârziată de participarea celor 11 jucătoare la Olimpiada de la Beijing.

"E clar că nu suntem pregătiţi. Era imposibil să fim la potenţial maxim, pentru că avem doar câteva antrenamente în formula completă, de când au revenit cele 11 jucătoare de la Olimpiadă. Ele au venit obosite fizic şi psihic şi primordială este recuperarea lor. Este nevoie de ceva timp ca Oltchim să atingă din nou o forma bună. Sunt îngrijorat de accidentările lui Beşe şi Nechita, sper ca ele să revină cât mai rapid", a mai spus tehnicianul.

Rimanici a afirmat că va impune un nou sistem la Vâlcea, iar odată cu trecerea timpului speră să formeze o echipă care să joace mult mai ofensiv.

"În handbalul modern, grupările mari joacă ofensiv, cu o apărare avansată. Mie îmi place să fiu ofensiv şi cred că asta e bine pentru echipele pe care le pregătesc. Îmi doresc ca Oltchim să nu se mai apere în linie, în vechiul sistem 6-0, dar asta se va face treptat, nu imediat. Apoi, cea mai bună apărătoare a noastră, Vali Beşe, este accidentată, are ruptură de menisc. Acum trebuie să găsim altă variană în centrul defensivei", a completat Rimanici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici