RIO 2016: Irina Begu şi Horia Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu mixt

Perechea formată din Irina Begu şi Horia Tecău s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice, după un succes, scor 4-6, 7-6, 10-8 obţinut cu polonezii Radwaska/Kubot. Monica Niculescu şi Florin Mergea s-au retras, ca urma a problemelor la spate pe care le acuză în continuare Niculescu.

2563 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Irina Begu şi Horia Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu mixt

Irina Begu şi Horia Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la Rio

Irina Begu şi Horia Tecău au avut nevoie de o oră şi 50 de minute pentru a trece de perechea din Polonia, Agnieszka Radwanska şi Lukasz Kubot. Românii au început meciul foarte bine şi au câştigat pe serviciul advers încă din debut, desprinzându-se apoi la 2-0. Nu a fost suficient pentru câştigarea primului set. Begu şi Tecău au avut la rândul lor probleme la serviciu şi le-au permis adversarilor să câştige două break-uri şi totodată, prima manţă cu 6-4.

În setul secund, perechea din România a avut două şanse de break, nefructificate însă şi actul s-a decis la tiebreak. Begu şi Tecău au fost mai inspiraţi la retur şi s-au impus cu 7-1.

În super tie break, polonezii s-au aflat la conducere, 3-1, 4-2, 6-5, însă Begu şi Tecău au făcut trei puncte consecutive şi au întors meciul în favoarea lor. La scorul de 8-7, românii au urmat de două ori la serviciu şi au avut şansa de a închide meciul. S-a făcut 9-8, dar punctul decisiv a fost câştigat pe serviciul lui Kubot.

S-a terminat 4-6, 7-6, 10-8 pentru Irina Begu şi Horia Tecău, care vor întâlni pentru un loc în semifinale perechea cehă Lucie Hradecka/Radek Stepanek, care a profitat în optimile de finală de retragerea spaniolilor Garbine Muguruza şi Rafael Nadal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici