Robert Lewandowski a marcat pentru al nouălea meci consecutiv în Liga Campionilor

  • Bayern Munchen a obţinut a cincea victorie consecutivă în Grupa E, în faţa lui Dinamo Kiev, marţi seara, în penultima etapă a fazei grupelor, în Liga Campionilor, învingând cu 2-1, în deplasare, formaţia condusă de Mircea Lucescu.
  • Partida s-a jucat pe un teren deszăpezit cu greu înainte de start.
283 afișări
Imaginea articolului Robert Lewandowski a marcat pentru al nouălea meci consecutiv în Liga Campionilor

Atacantul polonez Robert Lewandowski a adus-o pe Bayern în avantaj cu o lovitură de cap, în minutul 14.

Kingsley Coman, care a marcat golul victoriei în finala din 2020, împotriva lui Paris St-Germain, a înscris al doilea gol, cu 3 minute înainte de pauză.

Denys Harmash a marcat primul gol al Kievului la această ediţie a competiţiei, în repriza secundă, dar ucrainienii nu a reuşit să revină şi să egaleze.

Bayern a fost lipsită de Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting şi Michael Cuisance, după ce cei cinci jucători au fost în contact apropiat cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru Covid-19.

Ziarul german Bild a relatat că aceşti jucători nu vor fi plătiţi pe perioada carantinei.

Golul lui Lewandowski a făcut ca jucătorul în vârstă de 33 de ani să devină primul jucător care a marcat în nouă meciuri consecutive, în Liga Campionilor, de două ori, după ce a mai reuşit această performanţă, în august 2020. Ruud van Nistelrooy şi Cristiano Ronaldo au reuşit această performanţă o singură dată.

Dinamo Kiev, care a obţinut un singur punct în primele patru meciuri, a lovit bara la 1-0, când o pasă înapoi a lui Leon Goretzka a fost ratată de Manuel Neuer în încercarea de a degaja.

Coman a făcut 2-0 chiar înainte de pauză, când a preluat o pasă a lui Corentin Tolisso pe aripa dreaptă şi a înscris la colţul scurt.

Elevii lui Lucescu au jucat mult mai bine după pauză, forţându-l pe Neuer să intervină salvator, înainte ca înlocuitorul Harmash să finalizeze o acţiune inteligentă, pentru a reduce deficitul.

Dinamo a rămas cu un singur punct, având şansa de a egala la şuturile căpitanului Serhiy Sydorchuk şi a lui Viktor Tsyhankov.

Vremea nu a fost deloc propice pentru fotbal, la Kiev, unde a nins abundent înainte de meci, terenul fiind cu greu curăţat de organizatori, observatorul UEFA aprobând în cele din urmă disputarea jocului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici