Robert Lewandowski a trecut pe la Munchen să îşi ia rămas bun de la foştii colegi

  • Robert Lewandowski a revenit la Munchen pentru o vizită de adio la FC Bayern.
  • Luni, el a vizitat Allianz Arena, iar a doua zi şi-a luat rămas bun personal de la directorul executiv Oliver Kahn, dar şi de la Hasan Salihamidzic şi de la coechipierii săi, precum şi de la Julian Nagelsmann.
287 afișări
Imaginea articolului Robert Lewandowski a trecut pe la Munchen să îşi ia rămas bun de la foştii colegi

Sursa foto: Twitter FC Bayern Munich

Oliver Kahn, a declarat pentru site-ul clubului: „A fost drăguţ din partea lui Robert să treacă pentru ultima dată pe la biroul meu. Am discutat despre orice, ne-am despărţit în termeni buni şi vom rămâne în contact în viitor. Robert şi FC Bayern au fost şi sunt o poveste de succes deosebită. Îi urăm toate cele bune la FC Barcelona".

Hasan Salihamidzic, membru al consiliului pentru sport a spus la rândul său: „Robert a venit în biroul meu pentru a-şi lua rămas bun şi am vorbit încă 15 minute. Am abordat totul şi am lămurit totul. Robert a realizat lucruri măreţe pentru FC Bayern, iar acest lucru trebuie reţinut. De asemenea, el ştie pentru câte trebuie să îi mulţumească lui FC Bayern. I-am urat toate cele bune pentru noua sa provocare".

Robert Lewandowski a trăit momente memorabile pentru cariera sa alături de Bayern Munchen

Unul din acestea va rămâne în istoria fotbalului mondial . În meciul de pe teren propriu cu VfL Wolfsburg din septembrie 2015, antrenorul Pep Guardiola l-a introdus pe Lewandowski la pauză, iar în decurs de câteva minute acesta a marcat cel mai rapid hat-trick din istoria Bundesligii în doar trei minute şi 22 de secunde, polonezul ajungând apoi la cinci goluri în doar nouă minute. Un record fără precedent.

În cei opt ani petrecuţi la Munchen, Lewandowski şi-a adjudecat de şase ori premiul de cel mai bun marcator al Bundesligii, inclusiv în fiecare dintre ultimele cinci sezoane.

Lewandowski şi-a asigurat încă un record în cărţile de istorie în penultimul meci din grupele Ligii Campionilor 2019/20, împotriva Stelei Roşii Belgrad. După ce Leon Goretzka a deschis scorul, atacantul lui Bayern a marcat patru goluri în decurs de doar 15 minute, cea mai rapidă serie de patru goluri din istoria competiţiei. Munchenezii s-au impus în final cu 6-0 şi au obţinut primul loc în grupă - un pas important în drumul spre titlul european.

2020/21 a fost considerat cel mai de succes an din istoria lui FC Bayern, iar Lewandowski a contribuit decisiv la obţinerea istorică a şase titluri de către club, cu un total de 57 de goluri (34 de goluri în Bundesliga, 15 în Liga Campionilor, 6 în Cupa DFB şi 2 în Cupa Mondială a Cluburilor FIFA). Bayern a devenit doar al doilea club, după Barcelona, care câştigă şase trofee în decurs de un an

Mai mult, Lewandowski a doborât un record care fusese considerat multă vreme de neatins. În ultima zi a campaniei 2020/21 din Bundesliga, el a marcat al 41-lea său gol al sezonului, depăşind recordul de 17.885 de zile stabilit de legenda lui Bayern, Gerd Müller. Drept urmare, polonezul a fost distins cu premiul „Gheata de Aur" de către presa sportivă europeană, unde s-a clasat pe primul loc şi în sezonul trecut, cu 35 de goluri.

În ultimul meci al sezonului trecut, actualul jucător al Barcelonei a marcat ultimul dintre cele 344 de goluri pe care le-a înscris în competiţie în opt ani pentru Bayern. Colecţia sa de trofee este şi ea cel puţin impresionantă, el adunând 19 titluri în perioada petrecută la Munchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici