Roberto Carlos, victima unui incident rasist în Rusia - VIDEO

Un suporter a aruncat cu o banană către fotbalistul brazilian Roberto Carlos, miercuri seară, la Samara, la un meci între formaţia Anji Mahacikala şi o echipă locală, incident criticat dur de cele două grupări şi de conducătorii din fotbalul rus.

156 afișări
Imaginea articolului Roberto Carlos, victima unui incident rasist în Rusia - VIDEO

Roberto Carlos, victima unui incident rasist în Rusia

Incidentul a avut loc în minutul 90 al partidei, când scorul era de 3-0 pentru echipa lui Roberto Carlos, Anji Mahacikala. Suporterul a aruncat banana către Roberto Carlos în momentul în care jucătorul se pregătea să paseze mingea. Brazilianul a luat fructul, l-a aruncat în tribună şi a părăsit terenul fără să aştepte fluierul final al partidei cu Krâlia Sovietov.

"Stadionul nu este un loc pentru rasism", a reacţionat clubul Anji Mahacikala într-un comunicat, făcând un apel pentru identificarea şi pedepsirea autorului acestui "act abominabil".

Clubul Krâlia Sovietov Samara i-a cerut scuze lui Roberto Carlos şi a promis că va face totul pentru găsirea şi pedepsirea "ticălosului care a insultat acest fotbalist minunat şi respectat".

Liga rusă s-a declarat indignată de acest act "ruşinos", cerându-le suporterilor să nu facă de ruşine fotbalul din Rusia.

Uniunea Rusă de Fotbal a promis să deschidă o anchetă şi să îi pedepsească în modul cel mai sever pe cei vinovaţi.

Acesta este al doilea incident rasist ce îl are în prim plan pe Roberto Carlos, de când brazilianul s-a transferat la Anji Mahacikala.

În luna aprilie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU) a decis ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să fie amendată cu 300.000 de ruble (7.411 euro) pentru un incident rasist ce l-a vizat pe Roberto Carlos, la meciul din martie cu echipa Anji Mahacikala, scor 2-0. La partida respectivă, un suporter a fluturat o banană în direcţia brazilianului.

Roberto Carlos, campion mondial în 2002, a devenit la 37 de ani una dintre vedetele fotbalului din Rusia, după ce a semnat, în februarie, un contract pe o perioadă de două sezoane şi jumătate cu Anji Mahacikala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici