Robinho poate ispăşi în Brazilia pedeapsa de 9 ani pentru agresiune sexuală

Solicitarea guvernului italian a fost acceptată: Robinho, împreună cu prietenul său, Ricardo Falco, vor putea executa o pedeapsă de nouă ani de închisoare în Brazilia, susţine raportul parchetului federal local.

241 afișări
Imaginea articolului Robinho poate ispăşi în Brazilia pedeapsa de 9 ani pentru agresiune sexuală

Robinho poate ispăşi în Brazilia pedeapsa de 9 ani pentru agresiune sexuală

„Nu există restricţii cu privire la transferul executării pedepsei impuse celor doi brazilieni nativi. Pentru aceasta, inculpatul Robinho trebuie citat să participe la proces”, se arată în documentul semnat de Carlos Frederico Santos, procuror adjunct.

Procedura în cauză este un proces de omologare a sentinţei, pronunţată definitiv de Justiţia italiană. Săptămâna trecută a fost primit un aviz favorabil în acest sens de la preşedintele Înaltei Curţi de Justiţie din Brazilia, Maria Thereza de Assis Moura.

Robinho, fost fotbalist la Real Madrid şi la AC Milan, a fost condamnat pentru violenţa sexuală săvârşită la Milano, când a îmbrăcat tricoul rossonerilor, în ianuarie 2013, fiind acuzat de o albaneză.

Prima sentinţă a venit în 2017 şi a fost confirmată de Curtea de Apel. În 2020, jucătorul s-a întors în Brazilia, în timp ce în ianuarie anul trecut a sosit şi sentinţa Casaţiei care a făcut sentinţa definitivă.

În acest moment, fostul jucător de la AC Milan este în libertate în propria sa ţară. Dacă autorităţile braziliene aprobă sentinţa, jucătorul îşi va ispăşi pedeapsa în Brazilia.

Guvernul a cerut iniţial extrădarea lui Robinho şi Falco, pe care însă statul sud-american a respins-o, făcând apel la articolul 5 din Constituţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici