Rodella: Mutu nu era fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă

Avocatul Paolo Rodella, unul dintre reprezentaţii legali ai atacantului Adrian Mutu în cazul de dopaj cu sibutramină, a spus că românul "nu a fost deloc fericit" după ce a aflat propunerea de suspendare pe un an venită din partea procurorului antidoping al CONI, informează fiorentinanews.com.

11 afișări
Imaginea articolului Rodella: Mutu nu era fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă

Rodella: Mutu nu era fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu au fost comunicate încă motivaţiile, dar ideea pe care mi-am făcut-o este că nu există cerere de recidivă, în caz contrar ar fi fost parametrii diferiţi. Cred că a fost tratat cu mare severitate, deoarece în situaţia în care nu se vorbeşte de recidivă a existat o neglijenţă puternică. Este foarte probabil că nu se poate ajunge la mai mult de un an de suspendare. Scopul nostru este de a lupta pentru o reducere a sancţiunii şi eliminarea variantei recidivei este un lucru pozitiv pentru noi. Am vorbit cu Adrian şi nu era deloc fericit, pentru că nimeni nu-şi poate imagina să stea un an pentru o pastilă de genul acesta", a precizat avocatul italian, pentru Radio Blu.

Un alt avocat al internaţionalul român, Nino D'Avirro, a menţionat, pentru Radio Toscana, că un lucru important este faptul că a fost exclusă posibilitatea recidivei în cazul Mutu, însă consideră cererea de sancţiune cam drastică:

"Una dintre bătăliile noastre în acest caz a fost de a exclude problema recidivei, pentru că altfel jucătorul ar fi avut parametri de pedeapsă mai mari decât cererea înaintată astăzi (n.r. - miercuri). Codul WADA este cel ce contează, iar poziţia noastră a fost luată în considerare dacă nu a fost considerat ilicit incidentul lui Mutu la Chelsea. Această cerere de suspendare pentru un an este un fel de recidivă deghizată, deoarece se vorbeşte despre neglijenţă specială din partea lui Mutu, astfel că eu nu înţeleg această atitudine a procurorului CONI şi mi se pare contradictorie poziţia lor. Prin aprilie vom ajunge la epilogul acestei situaţii. Rămânem optimişti şi credem în poziţiile noastre".

Procuratura antidoping CONI a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucătorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramină, către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioadă de un an, informează CONI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici